Connect with us

Comunitat

El Consell continuarà utilitzant els eco àrids, però els suspèn en el projecte Llucmajor-Campos

Així ho ha expressat el conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, després de reunir-se amb la Comissió balear de Medi Ambient per tractar els projectes de la xarxa viària

El conseller de Mobilitat del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha anunciat aquest dijous que se suspèn durant un temps l’ús d’eco àrids de la planta de Son Reus en les obres de l’autopista de Llucmajor a Campos que es troben en procés d’execució. Segons Sevillano aquesta decisió no té res a veure amb les denúncies fetes al respecte per part de distints col·lectius que han demanat explicacions als responsables polítics per la seva utilització, al·legant que era material altament tòxic.

Segons Sevillano ha manifestat que la decisió obeeix bàsicament al pla d’obres establert i ha insistit en què la normativa de la Comissió estipula que l’ús d’eco àrids no suposa una modificació substancial del projecte que compta amb el vistiplau de l’Informe d’Impacte Ambiental del 2014. Aquests materials són equiparables als de l’escòria tractada que el Pla Director considera una matèria primera, segons el Consell de Mallorca.Sevillano, s’ha reunit aquest dijous amb el president de la Comissió balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, per tractar els diferents temes que afecten la xarxa viària de Mallorca i a la mobilitat de l’illa. El conseller de Mobilitat han incidit en l’ús dels eco àrids en els futurs projectes de carreteres a l’illa.

Són tendència