Connect with us

Actualitat

L’Hospital de Manacor posa en marxa l’Equip de Seguiment Assertiu Comunitari (ESAC)

Una seixantena de pacients amb algun trastorn mental greu de la comarca de Llevant es podran beneficiar d’aquest nou servei

Una seixantena de pacients amb algun trastorn mental greu de la comarca de Llevant es podran beneficiar de la posada en marxa de l’Equip de Seguiment Assertiu Comunitari (ESAC) de l’Hospital de Manacor, que els proporcionarà una atenció multidisciplinària, integral, individualitzada i flexible en el seu entorn vital habitual. L’equip, que podrà atendre a domicili, està integrat per un psiquiatre, una infermera especialista en salut mental, un terapeuta ocupacional i una treballadora social.

Així ho han explicat els responsables de l’Hospital de Manacor durant la visita de la consellera de Salut, Patricia Gómez; del director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i del coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, que han estat acompanyats per la directora gerent del centre hospitalari, Catalina Vadell, i de la cap del Servei de Psiquiatria, Rosa Molina.

L’ESAC, que depèn del Servei de Psiquiatria i està en funcionament des del mes de març, té l’objectiu de mantenir un contacte regular amb els pacients i conèixer-ne la situació clínica per intentar garantir una continuïtat adequada de les cures. L’equip es coordina amb els diferents nivells assistencials i sociosanitaris per tal d’oferir una atenció propera i respondre a les necessitats de cada pacient i de la seva família per mitjà d’intervencions domiciliàries, per a les quals disposa d’un vehicle propi.

L’ESAC, que depèn del Servei de Psiquiatria i està en funcionament des del mes de març, té l’objectiu de mantenir un contacte regular amb els pacients i conèixer-ne la situació clínica per intentar garantir una continuïtat adequada de les cures

Aquest tipus d’atenció comunitària en matèria de salut mental és especialment útil per als pacients que han deixat d’acudir als serveis assistencials ambulatoris de salut mental o que estan en risc de desvincular-se’n, ja que contribueix a reduir el nombre d’ingressos hospitalaris i millora la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies.

Es calcula que al sector de Manacor hi ha més de desset mil persones de més de 15 anys, de les quals tres-centes pateixen algun trastorn mental greu. D’aquest grup, es considera que entre 55 i 60 persones són tributàries de ser ateses per l’ESAC. De moment, ja n’atén 14.

Són tendència