Connect with us

Comunitat

Mallorca viu un dimecres primaveral en plena ‘alerta màxima’ per pluges torrencials

Mallorca viu un dimecres primaveral en plena 'alerta màxima' per pluges torrencials

L’excepcionalitat meteorològica decretada ahir a la nit ha impedit que 18.000 alumnes no hagin pogut iniciar el curs escolar en el dia d’avui

Ja sabem que la previsió del temps tampoc és una ciència exacta. Les previsions meteorològiques poden sofrir importants variacions en qüestió d’hores. Aquesta ha estat la situació que s’ha viscut aquest dimecres en bona part de les Illes, i principalment, a Mallorca, on ha lluït el sol, això sí amb molta nuvolositat des de primera hora del capvespre, però sense ruixats i gaudint d’unes temperatures primaverals en ple mes de setembre, entre els 25 i els 27 °C de mitjana. Tot això malgrat l’alerta màxima decretada a última hora d’ahir, davant el risc de pluges torrencials a la Serra de Tramuntana i zona nord de l’illa. A mesura que avançava el dia, l’alerta màxima fixada en un primer moment s’ha rebaixat fins al groc.

L’alerta vermella decretada ahir dimarts a Mallorca, ha fet que més de 18 mil alumnes, d’un total de 59 centres educatius ubicats a la Serra de Tramuntana, no hagin pogut iniciar el curs escolar aquest dimecres, com a mesura preventiva decretada aquest dimarts per la Conselleria d’Educació. Començaran les classes amb normalitat aquest dijous, segons ha informat el Govern. Malgrat l’error en el diagnòstic de l’Aemet, és important recordar que sempre és millor prevenir que curar.

A mesura que avançava el dia, l’alerta màxima fixada en un primer moment s’ha rebaixat fins al groc

Són tendència