Connect with us

Actualitat

La festa de la Cinquagesma acull el darrer ball dels Cossiers

El darrer ball dels Cossiers fins l’any que ve va tenir lloc aquest diumenge

Els Cossiers de Manacor també diuen adéu a les Fires i Festes amb els seus balls amb motiu de la festa de la Cinquagesma.

Els Cossiers s’han acomiadat fins l’any que ve coincidint amb el final de les Fires i Festes, la festa del Sant Crist de Manacor i la Cinquagesma, que se celebrà aquest diumenge.

Puntuals com sempre els Cossiers han començat el seu recorregut a ca la dama, que enguany encarna Maria Antònia Vives. Molts veïnats es concentraren al carrer de Covadonga i esperaren la sortida dels dansaires, que just abans del primer toc del flabiol sortiren de ca la dama.

Els sis cossiers varen sortir a les 19 hores, amb els xeremiers i el dimoni i després dels primers balls repartiren romaní entre el públic. Durant el recorregut passaren pel carrer d’en Murillo, la plaça de Sant Jaume, el carrer de Joan Lliteres, la plaça de sa Bassa, el carrer del Peral, la plaça de Weyler i el Palau.

Els Cossiers interpretaren el ball del Peuet, la Balanguera, o els Broquers, l’únic ball de bastons a Mallorca. Seguint la tradició i amb motiu de la celebració de la Cinquagesma i la festa del Sant Crist, els Cossiers feren les darreres danses davant l’església i un cop a dins ballaren l’Oferta.

 

Són tendència