Connect with us

Comunitat

Investiguen una presumpta agressió sexual a una dona de 90 anys en la residència Bonanova

Residència Bonanova

Per part d’un treballador del centre

Aquest passat divendres, l’Institut Mallorquí d’Afers Sociasl, IMAS, ha posat en coneixement de la Fiscalia un presumpte cas d’abusos sexuals a una usuària de la residència de persones majors de la Bonanova per part d’un treballador del centre.

La direcció del centre va tenir constància dels presumptes fets dimarts passat 3 de setembre. En l’exploració mèdica practicada a la presumpta víctima per l’equip mèdic de la Bonanova es van trobar indicis que podrien ser compatibles amb una agressió sexual.

El mateix dimarts es va incoar un expedient disciplinari al presumpte autor de l’agressió, en tractar-se d’un treballador de la mateixa residència, i se li va suspendre de sou i de feina amb efectes immediats, a l’espera del que dictamini la recerca judicial en curs.

La direcció de l’IMAS es va posar en contacte amb la família de la víctima, a la qual es va informar de la situació, al mateix temps que es va oferir atenció i assessorament. Posteriorment es va practicar una segona anàlisi mèdica forense a la usuària, en un centre assistencial de Palma.

Amb l’assessoria dels serveis jurídics de l’IMAS, la direcció de l’Institut ha posat a la disposició de la Fiscalia de Balears l’expedient disciplinari obert en relació als presumptes fets, perquè es pugui iniciar una recerca judicial que aclareixi la naturalesa d’aquests.

De manera complementària l’IMAS ha presentat denúncia davant la Policia Nacional i, arribat el moment, es personarà en el procés com a acusació particular en contra del presumpte autor de l’agressió.

L’IMAS està a la total disposició de les instàncies judicials i policials per a facilitar la recerca. Mentre que la recerca no acabi amb l’esclariment dels fets, l’IMAS demana el major respecte per la intimitat de la usuària presumptament agredida i pels seus familiars, així com l’observança de la presumpció d’innocència.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *