Connect with us

Comunitat

El nou curs escolar a Balears suma 359 nous professors i estrena 2.288 alumnes

El nou curs escolar a Balears suma 359 nous professors i estrena 2.288 alumnes

Des de 2015 s’hauran incorporat al sistema educatiu de les Illes 1.500 docents

El curs escolar 2019-20 a Balears, que començarà aquest dimecres, comptarà amb la incorporació de 359 professors a la plantilla del curs anterior, mentre que 2.288 nous alumnes se sumaran al sistema educatiu de les illes, per la qual cosa aquest any es matricularan més de 170.000 alumnes.

D’aquestes noves incorporacions, 268 són a Mallorca, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March.

També ha destacat que, en els últims quatre anys s’han incorporat 1.511 docents al sistema educatiu balear, mentre que 856 professors han consolidat la seva plaça de personal docent aquest curs a través del procés d’oposicions de 2019, de manera que es pugui reduir progressivament el nombre de professors interins.

Des de 2015, s’han invertit 70 milions d’euros per a millorar les infraestructures i els recursos del 85% dels centres educatius de les illes, ha assenyalat el conseller. Ha assegurat que el sistema educatiu és una “prioritat del Govern”, per la qual cosa la institució autonòmica preveu realitzar “una inversió continuada” per a donar resposta a les necessitats educatives dels balears.

A més, la conselleria comptarà aquest curs amb 30 inspectors d’Educació a les illes, 20 més que fa quatre anys. Mallorca comptarà amb 23. Els alumnes amb Necessitats Educatives Especials (NEE) de les illes comptaran amb 293 auxiliars tècnics educatius (LLIGUI), 13 més que el curs anterior.

La conselleria preveu que fins a 1.300 alumnes es matriculin aquest curs en l’Institut d’Educació a Distància de Balears, que l’any passat va comptar amb uns 600 alumnes que havien abandonat els seus estudis de forma primerenca.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *