Connect with us

Oci i Cultura

Porreres acollirà la II macro gala musical contra el càncer “La vida és bella”

Porreres acollirà la II macro gala musical contra el càncer "La vida és bella"

Serà aquest pròxim dissabte, dia 14 , a les 21.00 hores, al parc de n’Hereveta

La II macro gala musical contra el càncer “La vida és bella” que se celebra dissabte, dia 14 de setembre, a les 21.00 h, al parc de n’Hereveta de Porreres, ha estat presentada avui a l’Ajuntament porrerenc amb l’assistència de batles i regidors dels pobles organitzadors (Porreres, ses Salines, Campos, Felanitx, Montuïri, Vilafranca i Santanyí) i d’altres que pertanyen també a la junta comarcal de Llevant de l’Associació Espanyol Contra el Càncer (AECC), i que col·laboren també en l’esdeveniment com són Artà, Sant Joan o Vilafranca.

A la roda de premsa de presentació, la batlessa de Porreres, Francisca Mora, ha destacat “la importància per la gent, les famílies i pels malalts que té aquesta gala i de l’activitat de les juntes locals de l’AECC perquè els encoratja i dóna il·lusió i força per seguir lluitant”.

Porreres acollirà la II macro gala musical contra el càncer "La vida és bella"Aina Mercadal, presidenta de l’AECC comarca del Llevant de Mallorca, ha aprofitat la presentació de la macrogala per a ressaltar que l’associació comarcal “compleix els objectius pels quals va néixer: apropar els serveis de l’associació als malalts i les famílies i ser la coordinadora entre totes les juntes locals que la conformen”. En aquest sentit, destacat que ja hi ha creades 9 juntes locals dels 13 pobles de la comarca del Llevant que tenen l’Hospital Manacor com a referència i que als pobles on no n’hi ha s’estan fent les passes perquè sigui una realitat.

Hi participaran més de 200 persones de fins a 7 municipis

Pel que fa a la gala, el coordinador, Miquel Oliver, ha informat que hi participaran més de 200 persones dels 7 pobles. La temàtica seran les bandes sonores del cinema espanyol i de Hollywood i que cada poble participant tendrà una dècada assignada des del 1.940 fins a l’actualitat. Oliver va voler agrair la col·laboració dels 35 espònsors perquè “gràcies a ells els euros de la recaptació de l’entrada (10€) van directament a benefici de l’associació espanyola contra el càncer”.

Finalment, el president de l’AECC a Balears, Javier Cortès, destacà que gràcies a la tasca de les juntes locals de l’AECC en les quals hi ha més de 400 voluntaris, “s’aconsegueix descentralitzar l’activitat de l’AECC” i, d’aquesta manera, “les famílies tenen més a prop els tres serveis de l’associació: la cultura de la salut, el suport als malalts i famílies i el suport a la recerca”. En aquest sentit, informà que en l’actualitat es curen el 53 per cent dels càncers i que l’objectiu marcat és que a 2030 es puguin curar el 70 per cent.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com