Connect with us

Oci i Cultura

Maria Antònia Sureda: “Volem seguir apostant pel comerç local i donar un impuls al sector agrari d’Artà”

Maria Antònia Sureda: "Volem seguir apostant pel comerç local i donar un impuls al sector agrari d'Artà"

Entrevista amb la regidora de Festes i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Artà

La IV Ruta Gastronòmica del me i l’ametla, entre el 6 i el 8 de setembre, i la Fira Agrícola i Ramadera, d’aquest diumenge dia 8, són algunes de les nombroses iniciatives que conformen el programa d’enguany. La regidora de Festes i Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Artà, Maria Antònia Sureda, ens explica l’esperit de la fira i les actuacions municipals previstes en favor del comerç del municipi, la seva indústria i el sector agrari.

Nova edició de la Fira d’Artà. Quines novetats presenta la convocatòria d’enguany?

Bé, les activitats que envolten a la Fira d’aquest diumenge començaren el passat 31 d’agost i finalitzaran el 21 de setembre. Són moltes i de tota classe, les convocatòries que s’han previst enguany. Des de taules rodones de caràcter informatiu, fins a activitats culturals i esportives. També volem que la convocatòria de la Fira servesqui per donar un nou impuls a tot allò que té que veure amb els productes locals. La Ruta Gastronòmica del Me i l’Ametla és bona prova d’això. Són molts els establiments del poble que any rere any decideixen a participar d’aquesta iniciativa que entre altres coses ajuda a divulgar el potencial industrial que té Artà i que també permet que molta gent de fora poble ens visiti aquests dies. Pel que a la fira, té un esperit molt tradicional, ja fa més de 70 anys que se celebra, i també permet que el sector agrari d’Artà pugui exposar i dóna a conèixer la seva producció.

La IV Ruta Gastronòmica del me i l'ametla i la Fira Agrícola i Ramadera, atractius de la Fira d'Artà 2019

Aquests últims anys, des de l’Ajuntament d’Artà s’ha apostat d’una manera molt decidida per potenciar el comerç local. Han donat resultat aquestes actuacions?

Jo estic convençuda de què sí. Efectivament, aquests últims anys hem anat treballant colza a colza amb l’Associació Artà Empresarial i hem pogut posar en marxa moltes iniciatives encaminades a potenciar el comerç local. Artà compta avui en dia amb un bon nombre d’establiments que jo diria que ofereixen tota mena de serveis, sense necessitat de què el resident s’hagi de desplaçar a fora poble per poder satisfer les seves necessitats. El comerç d’Artà, en general, està creixent any rere any i aquest és un bon símptoma. Conjuntament amb l’Associació empresarial decidirem impulsar la targeta ‘Artà Card’, que pretenia fidelitzar les compres en els comerços del poble, entre altres avantatges, i jo crec que els resultats obtinguts són francament il·lusionats de cara al futur. La meva intenció és que puguem seguir treballant plegats amb més iniciatives d’aquest tipus.

Com a responsable de l’Ajuntament d’Artà en matèria de Promoció Econòmica quines són les seves prioritats per aquesta nova legislatura?

La meva voluntat és treballar amb tots els sectors empresarials i productius del poble. Com deia abans, aquests últims anys hem apostat pel sector del comerç, ho seguirem fent, però també volem implicar-nos en altres àmbits. Voldria destacar la necessitat d’ajudar al sector agrícola i ramader del poble. Ho consider una part fonamental de la nostra indústria com a poble, ja no només a l’hora de produir, sinó també a l’hora de poder mantenir el camp net i amb condicions. No podem oblidar el nostre entorn i els nostres paisatges. Suposen un reclam turístic de primer ordre i cal cuidar-ho. I en aquest sentit, les persones que produeixen en el camp hi tenen molt a veure. A part de la seva gran tasca professional, també és necessari que prenguem decisions conjuntes en aquest sentit. Artà té ara mateix unes 3.800 places turístiques, entre sector turístic i vacacional, i tots els àmbits son igual de necessaris i d’importants si volem crear sinergies perquè tothom es pugui afavorir de la gent que ens visita. El turista vol trobar-se un entorn cuidat.

Tenim clar que una de les prioritats del nou mandat a de ser el tema de l’aigua. És un assumpte de vital importància pel nostre futur i és una qüestió absolutament imprescindible

Tornant al sector agrari, vull també destacar la tasca que es fa des de la Cooperativa d’Artà. Ara mateix estan elaborant un estudi sobre la situació dels productors agraris existents en el poble, per tal de conèixer amb més profunditat quina és la realitat dels productors i també les seves necessitats o dificultats. Aquest estudi, que esperam pugui estar enllestit en un futur no molt llunyà, també ens ajudarà a prendre les millors decisions en aquest camp.

Comerç, sector ramader i agrari, indústria, però el turisme és també un sector important en aquest sentit…

Tenim molt present l’àmbit turístic. Crec necessari per millorar l’oferta incorporar possibilitats que avui en dia no hem tingut molt presents. Avui mateix llegia una informació que feia referència a l’interès que ha despertat entre alguns visitants estrangers conèixer de primera mà les costums tradicionals de pesca existents a Balears… Aquest fet et demostra que cal ampliar l’oferta turística a més sectors productius del poble. M’agradaria poder fer-ho.

fira d'artà 2019Aquest diumenge 8 de setembre tendrà lloc la Fira Agrícola i Ramadera d’Artà a la plaça del Conqueridor i els seus voltants

S’ha reeditat el pacte de l’anterior legislatura a l’Ajuntament d’Artà. Quines són les prioritats que s’ha establert el govern municipal de cara a aquests pròxims quatre anys?

Els tres partits que formen el pacte de govern a l’Ajuntament tenim clar que hem de treballar amb un pla d’acció municipal, que ens servesqui com a full de ruta al llarg de la legislatura. Tenim clar que una de les prioritats del nou mandat a de ser el tema de l’aigua. És un assumpte de vital importància pel nostre futur i és una qüestió absolutament imprescindible. Cal acabar d’executar la renovació de la xarxa de clavegueram del poble. És una necessitat que tenim previst plantejar al Consell de Mallorca, com una de les nostres prioritats en matèria d’inversió. Ja hi férem molta feina els últims quatre anys, però encara queda molta feina per fer en aquest sentit. El Medi Ambient també és una de les nostres prioritats. Tenim la necessitat de què l’opinió de l’Ajuntament d’Artà guanyi pes i representació en les decisions que afecten al Parc Natural del Llevant. Vella reivindicació i que seguim treballant en aquest sentit. El mercat cobert o millora la Residència, més millores en el Poliesportiu son també algunes de les accions previstes. Més que executar nous projectes i aixecar nous edificis municipals, creim que cal apostar pel manteniment dels edificis municipals ja existents i consolidats.

Aquest diumenge 8 de setembre tendrà lloc la Fira Agrícola i Ramadera d’Artà a la plaça del Conqueridor i els seus voltants. La 4a edició de la Ruta Gastronòmica del me i l’ametla és també una bona oportunitat per endinsar-se en la riquesa productiva d’Artà i la seva industria.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *