Connect with us

Actualitat

Les restes humanes sense sepultar del cementiri de Manacor seran traslladades a l’ossari municipal

Investiguen la troballa de nombrosos cossos humans sense enterrar en el cementiri de Manacor

Desconcert per saber qui ha pres la decisió; en un primer moment el Consistori ha informat que obeïa a instància de les autoritats judicials, però poc després ha traspassat la decisió adoptada als tècnics municipals

En un breu comunicat de premsa, l’Ajuntament de Manacor sembla haver donat per tancat la polèmica troballa de restes humanes sense enterrar en el cementiri municipal. Un fet que es va produir a principis del passat mes d’agost i que a mitjan mes es va fer públic a través de la premsa. El cas va ser denunciat pels actuals responsables polítics del Consistori a la Policia i en els jutjats. A instàncies judicials es va decidir obrir una investigació del cas, que semblava es podia allargar en el temps per la complexitat de l’assumpte en qüestió, però que sembla que no serà així.

L’Ajuntament de Manacor, aquest divendres, ha fet públic que “les restes humanes sense sepultar que foren dipositades durant quatre dècades en magatzems seran traslladades a l’ossari municipal”. En el mateix escrit, el govern municipal també manifesta la seva voluntat de continuar “fent revisió de tots els documents que afecten el cas, donada la negligència greu en la gestió duita a terme al Cementeri durant dècades i la necessitat de transparència davant un tema tan sensible per a la ciutadania. El dilluns vinent es traslladarà la decisió a la resta de portaveus dels grups polítics municipals”, segons el text. Per tal de regularitzar la situació de les restes humanes trobades al Cementeri de Manacor, i a instància de les autoritats judicials, es traslladaran les restes a l’ossari municipal.

La nota municipal ha creat un cert desconcert periodístic per saber qui ha pres la decisió anunciada. En un primer moment el Consistori ha informat que obeïa a instància de les autoritats judicials, però poc després ha traspassat la decisió adoptada als tècnics municipals.

En el mateix escrit, el govern municipal també manifesta la seva voluntat de continuar “fent revisió de tots els documents que afecten el cas, donada la negligència greu en la gestió duita a terme al Cementeri durant dècades”

Són tendència