Connect with us

Actualitat

El Bloc per Felanitx rectifica i alerta del risc de saturació residencial i turística a Portocolom

El Bloc per Felanitx rectifica i alerta del risc de saturació residencial i turística a Portocolom

La formació ha presentat una al·legació a la Modificació de planejament per tal d’exonerar l’índex turístic als establiments d’hotel d’interior i proposa que es mantingui la situació actual

El Bloc per Felanitx ha decidit modificar el seu posicionament inicial i ha fet públic que ha presentat una al·legació a la Modificació de planejament per tal d’exonerar l’índex turístic als establiments d’Hotel d’Interior proposant el manteniment de la situació actual a Portocolom, és a dir, que siguin necessaris 60m2 per crear una plaça hotelera en el nucli antic i que no es rebaixi a 35m2, com sí que convé fer a Felanitx.

El propòsit de la Modificació, aprovada inicialment dia 23 de maig a proposta del Bloc per Felanitx, “era afavorir l’aparició d’alguns hotels d’interior al nucli antic de Felanitx per afegir-hi una opció de revitalització econòmica, ja que el centre de Felanitx es troba deshabitat, urbanísticament degradat i amb poca activitat econòmica. Tots els regidors, i en particular els de l’equip de govern, varen donar suport a aquesta Modificació amb aquest objectiu. I amb cap altre, diguin ara el que diguin”.

El Bloc assumeix davant l’opinió pública que es tracta d’una rectificació, tota vegada que un cop examinat detingudament el conjunt de la documentació, s’han advertit unes potencials conseqüències que aquesta Modificació pot tenir en el nucli antic de Portocolom, on també podrien aparèixer hotels d’interior que no fan falta, sobren. “PI, PSOE i PP han criticat el Bloc per aquesta rectificació, però simultàniament han deixat clar que són partidaris de donar una volta més de rosca a la saturació de Portocolom“, exposa el comunicat.

Segons el Bloc, “al centre de Felanitx és totalment desitjable l’aparició d’hotels d’interior per impulsar el turisme i el comerç en aquesta zona, el nucli antic de Portocolom no necessita aquest impuls, més aviat corre el risc de saturació residencial i turística. És el centre de Felanitx el que s’ha convertit en una excepció en el conjunt de les Illes i on cal adoptar mesures excepcionals”, consideren.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència