Connect with us

Actualitat

Les reserves hídriques de Manacor-Felanitx i el Migjorn a punt d’entrar en situació de prealerta

Les reserves hídriques de Manacor-Felanitx i el Migjorn a punt d'entrar en situació de prealerta

Si la situació no millora en les pròximes setmanes s’hauran de començar a prendre mesures a partir del mes que ve, segons Medi Ambient

L’estat de les reserves hídriques a les Illes, el mes d’agost, ha caigut dos punts respecte del mes anterior i s’ha situat en el 49 % de mitjana. El descens es registra a tres de les quatre illes: En el cas concret de Mallorca, la situació ha passat del 51 % al 50 %.

De les deu unitats de demanda (UD) que hi ha a les Illes Balears, cinc (UD Manacor-Felanitx, Migjorn, Palma-Alcúdia, Tramuntana Sud i Eivissa) entren aquest mes en escenari de prealerta de sequera. Cal recordar que la UD Tramuntana Nord ja va entrar en aquest escenari el mes de juliol. Això vol dir que, tal com estipula el Decret 54/2017 pel qual s’aprova el Pla Especial d’Actuació en Situacions d’Alerta i Eventual Sequera de les Illes Balears, cal començar a prendre una sèrie de mesures de gestió als municipis que integren aquests sis UD.

Cinc unitats més (Tramuntana Sud, Palma-Alcúdia, Migjorn, Manacor-Felanitx i Eivissa) són a punt d’entrar en el mateix escenari que la UD Tramuntana Nord. I és que una UD entra en escenari de prealerta després de tres mesos consecutius en situació de prealerta. Aquestes UD han complert, durant el mes de juliol, el segon mes en aquesta situació. Tot indica, per tant, que hauran de començar a prendre mesures a partir del mes vinent.

Atès que setembre sol ser un mes relativament humit i que les extraccions disminuiran és de suposar que la situació a final de mes sigui millor que l’actual, tot i que l’escenari no variarà.

En conseqüència, el mes de setembre hi seguirà havent 6 UD en l’escenari de Prealerta i no en sortiran, almanco, fins el mes de novembre ja que per canviar d’escenari és necessari tres mesos seguits en situació de normalitat, segons la Conselleria de Medi Ambient.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *