Connect with us

Actualitat

Manacor anuncia una penalització de 8.000 euros a l’adjudicatària de la neteja “per deficiències en el servei”

Manacor anuncia una penalització de 8.000 euros a l'adjudicatària de la neteja "per deficiències en el servei"

El batle, Miquel Oliver, i el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, han fet una primera valoració de la situació de la neteja en el municipi i han fet públiques les primeres accions de futur

El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, han celebrat aquest dimecres una roda de premsa per fer una primera valoració sobre la situació de la neteja i la recollida en el municipi de Manacor. Han aprofitat la compareixença per anunciar també les primeres accions de futur de cara a intentar millorar la qualitat del servei per part de l’empresa adjudicatària.

Durant la roda de premsa s’ha destacat la importància de la neteja viària i de la recollida així com d’establir mesures de conscienciació ciutadana, penalitzant les infraccions i bonificant fiscalment les conductes correctes.

Els responsables polítics han volgut valorar el nou contracte, que s’inicià el passat mes d’abril, i que ha suposat la incorporació de personal de neteja manual, de maquinària nova i d’un seguiment mensual de la qualitat. Llodrà ha remarcat que s’han detectat problemes a solucionar. En concret, ha destacat la necessitat d’una major prevenció i una inspecció pròpia del servei i la superació del problema dels voluminosos amb la posada en marxa d’un servei gratuït de recollida d’aquests, ja establert – el número del qual és el 900 107 398. A més, ha exposat la incorporació d’un nou assessor de Medi Ambient, Antoni Febrer, per tal de reforçar aquest departament de l’Ajuntament.

Llodrà ha anunciat que ja s’ha actuat quant a penalitzacions des del punt de vista qualitatiu, imposant una penalització a la factura de juliol de 8000 € per mals resultats de l’empresa de neteja i recollida; a més d’una sanció, que encara es troba en tràmit, de 3.000 euros el mes de juny per incompliment en el lliurament del Pla de Comunicació. Les sancions de tipus quantitatiu seran possibles a partir del mes següent, amb el seguiment per GPS.

Finalment, Oliver i Llodrà han volgut deixar clara la situació actual no és bona, donat que Manacor produeix un 21% més de residus – 5.000 tones – que el 2010 mentre que el percentatge de recollida només ha pujat un 3,5% en 10 anys. De fet, la llei obliga a reduir en un 10% la producció de residus i a passar del 13% al 50% la recollida – per al 2020.

En aquest sentit han destacat que per l’Ajuntament és una feina clau, transversal i central, i han fet dos anuncis: dia 1 d’octubre començarà la recollida porta a porta a Son Macià i Manacor, que arribarà fins a Porto Cristo i S’Illot entre els mesos de novembre i desembre.

El primer d’octubre començarà la recollida porta a porta a Son Macià i Manacor, que arribarà fins a Porto Cristo i S’Illot entre els mesos de novembre i desembre

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència