Connect with us

Comunitat

L’atur puja a Balears en ple mes d’agost

Armengol lleva ferro a les dades i destaca que les illes han registrat una xifra rècord d’afiliats a la Seguretat Social

El nombre d’aturats registrats a les oficines dels serveis públics d’ocupació a les Iles ha augmentat un 0,55% a l’agost -en 214 persones- respecte al mateix mes de l’any anterior, fins a arribar a les Illes als 38.841 aturats, sent d’aquesta manera l’única comunitat en la qual augmenta la xifra d’aturats.

Dels aturats registrats a les Illes Balears, 20.909 són dones i 17.932, homes, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball.

En el conjunt de l’Estat, l’atur ha augmentat a l’agost en 54.371 persones respecte al juliol, el increment més gran en aquest mes des de 2010.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que les dades d’afiliació a la Seguretat Social i de l’atur d’agost indiquen que a Balears “es crea molta més ocupació de la que es destrueix”. Sobre les dades d’afiliació a la Seguretat Social, Armengol ha dit que a Balears ha viscut “un agost històric, el millor de tota la història en xifres d’afiliats”. Respecte al mes anterior, la Seguretat Social ha perdut 2.947 afiliats a Balears, la qual cosa es tradueix en un 0,5% menys.

En relació amb l’augment de l’atur en 214 persones, un 0,55% respecte a agost de l’any passat, Armengol ha assegurat que la taxa d’atur a Balears és “molt de menor que la de 2015 i molt menor que altres comunitats”.

Els sindicats no pensen el mateix. Consideren que les xifres de visitants durant els mesos d’estiu no coincideix amb la taxa d’ocupació creada.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *