Connect with us

Societat

El Govern elimina el requisit de renda mínima per poder accedir a les ajudes de lloguer

Tot i així, es manté el límit d’ingressos màxims anuals per unitat familiar, que en caràcter general és de 22.558,77 euros

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha presentat aquest dilluns la convocatòria d’ajudes de lloguer 2019, que serà publicada aquest dimarts, dia 3 de setembre, al BOIB. Les ajudes es podran sol·licitar a partir de dia 4 de setembre i s’estendrà durant dos mesos, fins dia 4 de novembre.

El conseller ha anunciat que enguany es destinarà un total de 6,3 milions a les ajudes de lloguer, d’aquests 6.168.000€ són procedents de fons estatals —en compliment del Conveni d’Habitatge 2018-2021 subscrit el passat dia 2 d’agost de 2018 entre el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el conseller Pons— i altres 196.000€ de fons propis de la Comunitat Autònoma.

La principal novetat de la convocatòria d’ajudes de lloguer de 2019 és l’eliminació del requisit de renda mínima. D’aquesta manera, en aquesta nova convocatòria no serà necessari acreditar uns ingressos mínims per accedir a l’ajuda. Tot i així, es manté el límit d’ingressos màxims anuals per unitat familiar, que en caràcter general és de 22.558,77€ (inferior a 3 x IPREM). Per famílies nombroses de tipus general i persones amb discapacitat és de 360.078,36€; per famílies nombroses de tipus especial i persones amb majors discapacitats és de 37.597,95€.

El conseller ha assegurat que la nova convocatòria d’ajudes consolida una tendència iniciada a la passada legislatura d’increment progressivament el nombre de beneficiaris. D’aquesta manera, el conseller ha ressaltat que les condicions de la convocatòria també han millorat progressivament per arribar a com més persones millor, amb l’adaptació als preus de lloguers més alts a les Illes Balears, i també per posar les coses més fàcils a col·lectius específics amb més dificultats, com ara els joves.

Des de 2015 fins l’actualitat hi ha hagut un increment pressupostari de 4,5 vegades passant de 1,4 milions a 6.364.00 milions d’€.

Ajudes per a lloguers de fins a 900 euros

Per a la convocatòria de 2019, hi podrà haver ajudes per a sol·licitants amb lloguers de fins a 900 euros a totes les Illes Balears. Al conjunt de les Illes Balears, fruit de l’esforç conjunt del Govern balear i de l’Estat, totes aquelles persones que amb determinats ingressos (no superiors a 22.558 euros anuals amb caràcter general) tenguin un lloguer de fins a 900 euros podran sol·licitar també l’ajuda per pagar el lloguer.

Per a la ciutadania en general, l’ajuda és del 40 % del preu del lloguer, amb un límit màxim de 4.000 euros anuals i de 330 euros mensuals per habitatge.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència