Connect with us

Actualitat

El govern de Felanitx treu pit per la manca d’incidents destacables amb motiu de Sant Agustí

El govern de Felanitx treu pit per la manca d'incidents destacables amb motiu de Sant Agustí

El tripartit ha destacat que s’ha aconseguit el repte que s’havia marcat, “reduir la massificació i controlar el botellot”

Tot i els missatges fets públics per l’Ajuntament de Felanitx, setmanes abans de les festes, respecte a la prohibició aquest any de qualsevol concentració de gent relacionada amb el botellot, fins a 32 persones van ser denunciades per aquest tipus d’actuacions. En aquest sentit, el Consistori de Felanitx ha recordat que les sancions per aquest tipus de fets poden oscil.lar entre els 750 euros de sanció mínima i els 3.000 euros de màxima.

El govern municipal de Felanitx ha expressat aquest dilluns en roda de premsa la seva satisfacció per les actuacions dutes a terme per part de la Policia Local i Guàrdia Civil, que actuaren al llarg de tot el dia 28 d’agost a diferents punts del poble. Al polígon va ser el punt on es varen decomissar més botelles d’alcohol. A Felanitx arribaren en bus o vehicle privat unes 3.000 persones de fora poble.

Al polígon va ser el punt on es varen decomissar més botelles d’alcohol

Tot i els missatges fets públics per l'Ajuntament de Felanitx, setmanes abans de les festes, respecte a la prohibició aquest any de qualsevol concentració de gent relacionada amb el botellot, fins a 32 persones van ser denunciades per aquest tipus d'actuacions. En aquest sentit, el Consistori de Felanitx ha recordat que les sancions per aquest tipus de fets poden oscil.lar entre els 750 euros de sanció mínima i els 3.000 euros de màxima.

El govern municipal de Felanitx ha expressat aquest dilluns en roda de premsa la seva satisfacció per les actuacions dutes a terme per part de la Policia Local i Guàrdia Civil, que actuaren al llarg de tot el dia 28 d’agost a diferents punts del poble.

El nombre de denúncies interposades pels agents, varen ser les següents:

– 32 per botellot amb una sanció mínima de 750 euros. La multa pot arribar fins als 3.000 euros.
– 22 per fer les necessitats fisiològiques a la via pública. La sanció interposada és d’un mínim de 50 euros tot i que pot arribar fins a 750.
– 60 denúncies per consum o tinença d’estupefaents a la via pública. La multa econòmica és entre 600 i 30.000 euros. S’està pendent de l’anàlisi que ha de fer sanitat de la substància requisada.
– 3 denúncies per furt de cartera i mòbils
– 3 bregues sense molta rellevància, només una d’elles s’ha posat denúncia per lesions lleus.

Pel que respecta als locals i la limitació de les barres i música, la policia local va advertir a 4 establiments, 3 per no tenir instal·lats bé els altaveus i un d’ells per no disposar de l’autorització per a barra a l’exterior, aquest local se li obrirà un expedient sancionador. La resta no varen ser sancionats, ja que varen fer cas de les recomanacions de les autoritats.

El servei de Creu Roja va atendre les següents incidències:

– 8 trasllats en ambulància
– 10 atencions als punts sanitaris

La majoria dels casos varen ser per intoxicacions etíliques tot i que també s’atengueren patologies respiratòries o traumatismes. Al llarg de totes les festes s’han comptabilitzat un total de trenta persones ateses.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha indicat: “la gent del poble està contenta amb el canvi i han notat que sense la música al carrer s’han vist manco incidents respecte altres anys”. Monserrat ha insistit que analitzant les dades “el que preocupava era la sensació de ser envaïts per gent de fora i enguany aquest efecte desbordant no a succeït”. Ara, diu el primer edil, “s’ha de continuar fent feina per l’any que ve per a intentar trobar un model de festa que permeti que hi hagi bauxa controlada”.

L’Ajuntament de Felanitx posa de manifest que les mesures dutes a terme enguany han estat efectives i que la seguretat dels ciutadans ha estat garantida

L’Ajuntament de Felanitx fent cas de les queixes dels ciutadans va distribuir 54 banys portàtils per tot el municipi, banys que en tot moment han estat nets. Aquest servei de neteja, el consistori ha destinat 6.000 euros. La via pública va comptar amb un suport extra de 20 operaris que entre les 5 del matí i les 15.30 h varen netejar els carrers del poble. El servei ordinari també va estar operatiu com qualsevol altre dia.

L’Ajuntament de Felanitx posa de manifest que les mesures dutes a terme enguany han estat efectives i que la seguretat dels ciutadans ha estat garantida. Aquest 2019 ha estat el primer any que s’ha fet un control exhaustiu del botellot i dels comportaments incívics i els resultats han estat molt positius. De cara a l’any pròxim aquestes mesures s’aniran millorant amb la finalitat que la festa torni a ser la de fa uns anys.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència