Connect with us

Comunitat

El brot alimentari de Palma s’acosta al centenar de casos

brot alimentari a Mallorca

Epidemiologia ha confirmat fins al moment 91 persones afectades

El Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha confirmat fins al moment 91 casos de persones afectades pel brot alimentari que, suposadament, es va originar en un restaurant de cuina oriental de Palma. Aquesta és la mateixa xifra que es va registrar divendres passat, 30 d’agost, a darrera hora, i des de llavors no s’han notificat casos nous. Dinou persones han donat positiu en salmonel·la.

Els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària varen tancar l’establiment de manera cautelar diumenge 25 d’agost (ja no va obrir les portes) després que dissabte 10 clients fossin atesos en diferents centres hospitalaris de Mallorca. A partir d’aquell moment la notificació dels casos es va produir paulatinament a mesura que els afectats desenvolupaven símptomes i acudien als serveis sanitaris.

D’acord amb les darreres dades del Servei d’Epidemiologia, de les 91 persones, 42 són dones i 49, homes. Hi ha 7 menors de 14 anys; 27 afectats que tenen entre 15 i 20 anys; 46 intoxicats oscil·len entre els 21 i els 40 anys, i 11 tenen més de 41 anys.

Entre les persones intoxicades, hi ha 7 menors de 14 anys

Són tendència