Connect with us

Actualitat

La fantasia i el color passeja per Manacor amb les Carrosses i Comparses

6 carrosses i 9 comparses recorren na Camel·la i l’omplen de color i festa

Manacor ha celebrat aquest diumenge la seva tradicional desfilada de carrosses amb la qual es posa punt final a 2 setmanes de festes. Pares, fills i personal docent de totes les escoles del municipi han creat les comparses i carrosses que hi han participat.

En aquesta desfilada hi ha hagut una novetat important, i és que no hi ha hagut primer i segon classificat sinó que cada un dels participants ha rebut un reconeixement personalitzat.

La banda de música i els gegants han obert la desfilada, que contemplaven centenars de manacorins i manacorines que s’han situat seguint el traçat de l’avinguda d’Antoni Maura, popularment coneguda com na Camel·la, i han animat durat les dues voltes a tota la comitiva.

En la categoria de carrosses, n’hi h an participat sis; fantasia, pescadors, pintors, animals… tots han omplert de color Manacor. De comparses n’hi han participat nou.

Els reconeixements han estat; la Puresa de Maria i la seva carrossa d’Alícia en el país de les meravelles ha guanyat el premi a la “més fantasiosa”. La carrossa de Sant Francesc, els pescadors, han estat els més “mariners i tradicionals”. La carrossa de’n Molí d’en Xema, inspirada amb el pintor Joan Miró ha estat guardonada amb el reconeixement a “la més instructiva”. La de la Salle, formada per un gran avió amb els seus pilots i hostesses ha estat “la més actual i turística”, segons el jurat. La del Talaiot de S’Illot, que era un gran talaiot amb els seus pobladors ha estat anomenada “la més didàctica”, i finalment, la carrossa de Jaume Vidal, el lloro i les cries ha estat reconeguda com “la més elaborada.”

Pel que fa a comparses la de Festa de les Cartes de la Puresa ha estat la “màgica i plàstica”. La dels jardiners de Sant Vicenç de Paül, que aquest any no ha presentat carossa ha estat la “més primaveral i florida”. Els pescadors de Sant Francesc ha estat la “més divertida i fresca”. Els Miró han estat els més “animats i colorits”. La Mar de Mallorca, plena de raons de sa Graduada, ha estat la més “simpàtica i elaborada”. La tripulació de la Salle ha estat la comparsa “uniformada”, els Foners de S’Illot, igual que la seva carrossa han estat “ecològics i ancestrals”, els músics del Simó Ballester han estat reconeguts com a “musicals i integrals” i els llorets de Jaume Vidal “colorida i renovera”.

Per no deixar a ningú sense premi, la colla gegantera de Manacor han tingut una distinció especial, igual que la banda de tambors i cornetes de la Salle i els seus caparrots.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència