Connect with us

Comunitat

Epidemiologia confirma 70 casos de persones afectades pel brot alimentari a Mallorca

brot alimentari a Mallorca

Onze d’elles han donat positiu en salmonel·la

El Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública ha confirmat fins al moment 70 casos de persones afectades pel brot alimentari que, suposadament, es va originar en un restaurant de Palma. Onze d’elles han donat positiu en salmonel·la. Els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària varen tancar l’establiment de manera cautelar diumenge passat, després que 10 clients fossin atesos en diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis.

Així doncs, aquestes 70 persones es varen intoxicar abans de diumenge, quan el restaurant ja no va obrir les portes. La notificació dels casos s’ha anat produint paulatinament a mesura que desenvolupaven símptomes i acudien al serveis sanitaris.

D’acord amb les darreres dades del Servei d’Epidemiologia, 33 són dones i 37 homes. Hi ha 6 menors de 14 anys; 21 afectats que tenen entre 15 i 20 anys; 33 intoxicats oscil·len entre els 21 i els 40 anys, i 10 tenen més de 41 anys. Algunes persones són residents i altres provenen de diverses regions espanyoles. Per aquest motiu, el Servei d’Epidemiologia ja ha donat avís al Centre Coordinador d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dependent del Ministeri de Sanitat. No hi ha constància que hi hagi cap turista estranger entre els les persones afectades.

Actualment, el Servei d’Epidemiologia continua fent enquestes a les persones afectades i està en espera dels resultats.

Són tendència