Connect with us

Oci i Cultura

Manacor rebrà 489.324 euros per la posada en marxa de punts d’informació turística

Oficina d'Informació Turística de Manacor

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics també ha donat llum verda a la creació d’un carril bici a Santanyí (294.691 euros) i la implantació de rutes senderistes i cicloturístiques a Porreres (347.259 euros)

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), ha posat a la disposició dels ajuntaments de Mallorca subvencions per valor de 22 milions d’euros en projectes que incrementen la qualitat de l’oferta turística i que fomenten la competitivitat dels municipis.

Amb aquest acord, aprovat per unanimitat en junta pel CBAT, ja es poden començar a signar les resolucions de la convocatòria de 2018 i impulsar amb els ajuntaments els 64 projectes aprovats. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha manifestat que es tracta “d’uns recursos elevats, que es destinaran als ajuntaments i que suposen un dinamisme per a la nostra economia”.

Negueruela ha destacat la importància de que ja es puguin començar a executar aquests projectes en els quals, en tractar-se d’un model de cofinançament, el CBAT aporta un màxim de 500.000 euros per projecte, o del 80% del cost total. L’import restant és a càrrec dels consistoris.

Gràcies a aquesta línia de subvencions del CBAT, els diferents consistoris de Mallorca poden demanar finançament extern per a projectes de millora d’infraestructures turístiques, viàries o esportives. També s’empren aquests fons en el manteniment de carrers, places i voreres o fins i tot en la creació de rutes cicloturístiques.

Els 64 projectes que en breu es començaran a signar amb els consistoris i veuran la llum, engloben a la gran majoria de municipis de Mallorca.

Altres projectes que s’executaran i que han sol·licitat menys fons del CBAT són la posada en marxa d’un carril bici a Santanyí (294.691 euros), la posada en marxa de punts d’informació turística a Manacor (489.324 euros), la implantació de rutes senderistes i cicloturístiques a Porreres (347.259 euros) o la rehabilitació integral dels carrers del barri antic de Santa Maria del Camí (363.891 euros).

Són tendència