Connect with us

Actualitat

Felanitx podrà enderrocar una edificació de la urbanització ‘Jardins del Rei’ a Portocolom

Portocolom.

Aquest fet suposarà poder recuperar una zona verda

L’Ajuntament de Felanitx podrà enderrocar l’edificació situada en la urbanització ‘Jardins del Rei’ a Portocolom i recuperar una zona verda. Aquest habitatge, actualment en runes, està situat arran de mar a l’avinguda entre Portocolom i Cala Marçal.

En la junta de govern d’aquesta setmana es va aprovar el projecte per demolir aquest habitatge, segons ha informat el Consistori. La demolició està actualment en fase d’adjudicació d’obra i s’espera que a finals d’enguany estigui atorgada. L’esbucament s’iniciaria a principi de 2020. El consistori té pressupostat per aquesta obra 72.000 euros.

L’any 1988 el consistori va concedir la llicència d’obra per a la construcció de la urbanització a canvi d’uns vials i unes zones verdes on està ubicada l’edificació. La promotora va fer fallida i un empresari en una subhasta es va quedar amb el complex. Aquest particular va demanar a l’Ajuntament que li expropiessin per una quantitat d’1’4 milions d’euros, expropiació que no es va dur a terme, ja que aquests vials i zones verdes eren titularitat del consistori fruit de l’acord amb la promotora.
Després d’anys de processos judicials el Tribunal Suprem va sentenciar el mes d’octubre de 2017 que tant els vials com les zones verdes eren titularitat de l’Ajuntament. Per aquest motiu i com l’habitatge és dins la zona propietat del consistori es podrà esbucar.

La regidora d’urbanisme, Maria Gracia González qualifica la demolició d’aquesta casa en runes “com una passa endavant per a poder recuperar espais verds a Portocolom. S’evitarà també que les persones accedeixin a l’habitatge i es puguin fer malbé com a conseqüència del seu mal estat de conservació. L’Ajuntament hauria d’indemnitzar si succeís alguna cosa dins la propietat, ja que n’és responsable”.

D’altra banda l’Ajuntament, en compliment de les seves obligacions complirà l’ordre de la sentència judicial que fa referència a la llicència d’obra i demolició d’una finca situada en el carrer Algar i Mar de Portocolom, l’edifici conegut com Els Tamarells.

Els propietaris de la finca varen sol·licitar el juny de 2005 una llicència d’obra. Varen haver de presentar uns informes a Costes, perquè la finca està situada en un lloc emblemàtic de Portocolom i s’havien de complir uns requisits especials, com distància de l’habitatge de la mar i altures de l’edificació. La propietat va fer les modificacions però Costes va emetre un informe desfavorable. El Jutjat de lo contenciós va donar la raó a la propietat després d’interposar una demanda. Per part seva l’Ajuntament va interposar un recurs davant el TSJIB que va quedar desestimat el 19 de març de 2018, donant la raó als propietaris. El Consistori no recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem perquè no és viable.

En el pròxim ple del 9 de setembre, l’estudi de detall presentat pels propietaris quedarà aprovat, passa prèvia a la llicència d’obra i projecte d’execució de la finca.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència