Connect with us

Actualitat

Les hamaques agafen el relleu de Pedro J. a la Costa dels Pins

Un particular impedeix l'accés a la mar d'unes usuàries al·legant la titularitat privada d'un indret públic i situat en primera línia

Un particular impedeix l’accés a la mar al·legant la titularitat privada d’un indret públic i situat en primera línia

La Costa dels Pins, en el municipi de Son Servera, i el domini públic són dues definicions que van de la mà des de fa anys. Tots recordam les surrealistes situacions viscudes anys enrere al voltant de l’habitatge del periodista Pedro J. Ramírez en el mateix nucli costaner. La situació es va perllongar en el temps fins que el Tribunal Suprem va dictaminar que la piscina del periodista situada en el seu xalet del mateix nucli costaner era d’ús públic. Ara la situació s’ha tornat a repetir en el mateix indret costaner, però amb distints protagonistes i enmig d’una situació diferent. Unes al·lotes de Manacor decidiren fa uns dies anar a passar una estona a prop de la costa. Normal. Estem a l’estiu i el temps convida a acostar-se a la mar. Segons compten elles mateixes, decidiren anar a un lloc bastant còmode on hi ha una passarel·la per baixar, un replà i unes escales que accedeixen a l’aigua des de les roques, “i ens trobam unes hamaques instal·lades a damunt del replà, sense ningú per devora, impedint l’accés a l’escala que davalla a l’aigua”, segons exposen en un escrit que han decidit remetre a defrancdigital.com. Segons la seva denuncia, “els primers dies vam decidir cercar-nos un altre lloc, però els dos darrers dies cansats de veure les mateixes hamaques sense ningú, hem decidit retirar-les per poder accedir a l’aigua. Al cap d’uns segons han comparegut dues persones, provinents de la casa més propera, recriminant-nos la nostra acció, ja que ells són els propietaris de les hamaques. El que ells mateixos ens han comentat és que allò ho han construït els seus avantpassats fa molts d’anys, i per tant, els hi hauríem quasi de demanar permís i tot per poder estar allà”.

Les afectades per la situació viscuda, fan especial esment en el fet que “en aquest lloc no hi ha cap mena de concessió atorgada, i és totalment públic”, alhora que recorden que “l’any 2010 Costes hi va demolir una piscina construïda dins el domini públic”. Per desgràcia aquest tipus de situacions es donen amb massa freqüència arreu de Mallorca, i quan ens referim a la zona costanera, la zona de la Costa dels Pins apareix una vegada darrera l’altre. Cal recordar, que públic vol dir de tots. Farem arribar aquesta denúncia a l’Ajuntament de Son Servera, així com al departament de Costes perquè posin les hamaques en el lloc que els correspon.

“…cansats de veure les mateixes hamaques sense ningú, hem decidit retirar-les per poder accedir a l’aigua. Al cap d’uns segons han comparegut dues persones, provinents de la casa més propera, recriminant-nos la nostra acció, ja que ells són els propietaris de les hamaques. El que ells mateixos ens han comentat és que allò ho han construït els seus avantpassats fa molts d’anys, i per tant, els hi hauríem quasi de demanar permís i tot per poder estar allà”

Un particular impedeix l'accés a la mar d'unes usuàries al·legant la titularitat privada d'un indret públic i situat en primera línia

La Costa dels Pins, en el municipi de Son Servera, i el domini públic són dues definicions que van de la mà des de fa anys.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com