Connect with us

Societat

Els pulmons de la Terra, en flames

Els pulmons de la Terra, en flames

L’Amazònia està greument amenaçada

Brasil ha decretat l’estat d’emergència pels incendis forestals en la selva amazònica, un dels denominats pulmons de la Terra. Després de més de setze dies en flames, s’han mobilitzat tots els efectius disponibles per a intentar minorar un desastre mediambiental que sembla irreversible.

“El clima sec, el vent i la calor van fer que els incendis augmentessin considerablement en tot el país”, assenyalava en el seu compte personal de Twitter Ricardo Salles, ministre de medi ambient brasiler.

El Brasil ha batut aquest any els registres d’incendis en la seva selva amazònica. Entre gener i el que va d’agost hi ha hagut 72.843 focus detectats per l’Institut Nacional de Pesquisas Espaciales (INPE), que fa el recompte via satelita. És la xifra més alta des que en 2013 van començar a divulgar-se aquestes dades.

Es tracta d’un augment del 83% respecte al mateix període en 2018. Des del dijous, les imatges preses des de l’aire van detectar gairebé 10.000 nous incendis forestals al país, principalment en la conca de l’Amazones on han afectat 68 reserves protegides per motius ambientals o pels indígenes que habiten en la zona.

Els incendis forestals són habituals en aquesta època seca, però molts els han provocat deliberadament els agricultors que desforesten il·legalment per a la ramaderia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència