Connect with us

Comunitat

Balears desactiva el pla preparat per a acollir a l’Open Arms

Balears desactiva el pla preparat per a acollir a l'Open Arms

La Plataforma “A Balears acollim” ha demanat aquest dimecres al Govern, que les Illes mantinguin la mà estesa per a acollir als migrants

La delegació del govern espanyol a Balears ha paralitzat la preparació del dispositiu que s’anava a posar en marxa aquest mateix dimecres entre totes les administracions i entitats implicades.

Després de la decisió de la Fiscalia italiana d’obligar al desembarcament dels migrants a Lampedusa i la confiscació del vaixell de l’Open Arms, la delegació del govern de l’Estat va comunicar dimarts a la nit que es desconvocava la reunió prevista per a aquest dimecres. “Quedam a l’espera de novetats i qualsevol altre canvi serà comunicat”, s’ha informat des de la delegació.

Primeres passes

Des del Govern s’havien pres ja les primeres decisions. S’havia arribat a un acord amb el Bisbat de Mallorca per a facilitar que els migrants de l’Open Arms poguessin allotjar-se en el Seminari Nou de Palma de manera temporal, fins que haguessin estat redistribuïts en altres països del territori europeu.

La Plataforma “A Balears acollim” ha demanat aquest dimecres a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que les Illes mantinguin la seva mà estesa per a acollir als migrants que vinguin a l’estat a més d’oferir-se per a l’acolliment també de part de les més de 300 persones que estan a bord de l’Ocean Viking esperant entrar a Malta o Itàlia.

Són tendència