Connect with us

Societat

El brot de listèria que afecta a 5 territoris de l’estat provoca la primera víctima mortal

El brot de listèria que afecta a 5 territoris de l'estat provoca la primera víctima mortal

Es tracta d’una dona de 90 anys i que estava ingressada en un hospital de Sevilla

El brot de listèria que afecta diversos territoris de l’estat ja ha deixat la primera víctima mortal. És una dona de 90 anys, d’Andalusia, i que estava ingressada en un hospital de Sevilla. En total hi ha 114 afectats de cinc comunitats diferents. D’aquests, 53 continuen hospitalitzats, entre ells 18 dones embarassades i 2 nounats.

La majoria de casos s’han detectat a Andalusia, d’on és l’empresa de carn que estava contaminada pel bacteri. El govern espanyol ha declarat l’alerta sanitària a escala estatal, però assegura que ja han retirat tots els productes afectats. Fonts sanitaries no descarten que puguin sortir nous casos. Recorden que la malaltia no es desenvolupa fins al cap de quatre setmanes.

Aquest bacteri no causa símptomes en la majoria de les persones sanes, però pot arribar a ser mortal en la gent gran. La listèria es considera el bacteri més letal dels aliments. Els símptomes de la listeriosi poden ser diarrees i vòmits, però el bacteri també pot atacar el cervell i arribar a produir meningitis en població de risc.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *