Connect with us

Comunitat

Open Arms estudia desembarcar a Mallorca si el govern de l’estat els hi envia un vaixell

Open Arms estudia desembarcar a Mallorca si el govern de l'estat els hi envia un vaixell

L’ONG diu que veu incomprensible haver de navegar 1.000 milles (després de 18 dies i amb 107 persones a bord), quan són a 800 metres de l’illa italiana de Lampedusa

Open Arms ha demanat aquest dilluns als governs d’Espanya i Itàlia que proporcionin a la seva embarcació els mitjans necessaris per a arribar a un port segur i ha proposat l’avió com a millor mitjà de transport per al trasllat dels 107 migrants a bord del vaixell humanitari.

Al mateix temps, l’ONG ha criticat durament al govern espanyol per oferir Mallorca per al desembarcament, considerant-lo una opció que arriba tard, ja que el port de Palma està massa lluny i que trasllada la responsabilitat a l’organització no governamental quan entenen que la solució passaria pel desembarcament en Lampedusa, a 800 metres d’on es troben.

Carmen Calvo diu que han ofert ajuda a l’ONG perquè pugui fer el viatge en bones condicions

Carmen Calvo es demanava aquest dilluns al matí “què més pot fer Espanya” per ajudar l’Open Arms. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions diu que s’ha ofert ajuda a l’ONG perquè pugui fer el viatge en bones condicions fins a les Balears. Ho ha declarat a la Cadena Ser.

Matteo Salvini, per la seva banda, vol que l’Open Arms digui per què no vol anar a Espanya. El ministre de l’Interior italià no es creu la situació d’emergència que, segons l’ONG, es viu al vaixell. El polèmic polític italià ha afegit que, en 18 dies (els que fa que són a alta mar), el vaixell hauria pogut anar a Espanya i tornar tres vegades.

Són tendència