Connect with us

Actualitat

Més d’un miler de persones estan en llista d’espera per a poder optar a una plaça d’amarrament

Més d'un miler de persones estan en llista d'espera per a poder optar a una plaça d'amarrament en els distints ports del Llevant i Migjorn

Colònia de Sant Jordi i Portocolom, espais on existeix una major demanda

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha anunciat aquest dilluns que està treballant en la reordenació interior dels ports gestionats per Ports de les Illes Balears. Per poder donar resposta a la manca d’amarraments i a la forta demanda d’aquests des de Ports de les Illes Balears es preveu oferir 723 places d’amarraments, amb un impacte important a la llista d’espera que actualment es troba en 4.722 persones inscrites arreu de les Illes. El Govern també ha recordat que per norma general aquestes 723 places tenen una repercussió major damunt la llista d’espera ja que hi ha molta rotació en les persones inscrites.

Paral•lelament des de Ports IB s’està tramitant el Pla General de Ports de les Illes Balears. Aquest document estudia entre d’altres la problemàtica ocasionada per la manca d’amarraments i la forta demanda d’aquests. Es preveu executar una sèrie de mesures per optimitzar l’ús dels ports i d’aquesta manera donar resposta a la demanda de llocs d’amarrament per donar sortida a totes aquelles persones que ara mateix no disposen d’una plaça. Tot i així, no es contempla l’ampliació dels ports existents ni la creació de nous ports.

Aquesta optimització dels ports existents es realitza d’acord amb mesures concretes que permetran una millora de la situació actual en relació a les places d’amarrament. La primera és la reordenació interior dels ports existents, fent possible l’increment del nombre d’amarraments en base. Alguns dels ports, de gestió directa de Ports de les Illes Balears, disposen d’un elevat nombre d’amarraments de trànsit; amb aquesta nova mesura es redueix al 25% els amarraments destinats a trànsit i d’aquesta manera s’incrementen els amarraments base i s’adjudiquen nous amarraments fent disminuir la llista d’espera. Per altra banda, també es potenciarà la xarxa de rampes públiques, així com les marines seques. També es donarà suport als clubs de navegació i multipropietat.

El Govern preveu oferir pròximament 723 places en distints ports per tal d’intentar donar una resposta a la forta demanda existent

Els pròxims mesos s’oferiran un nombre de places als següents ports del Llevant i Migjorn:

-Cala Bona: Hi ha un total de 245 persones inscrites a la llista d’espera, l’any 2019 està previst oferir un total de 60 amarraments.

-Cala Figuera: Hi ha un total de 147 persones inscrites a la llista d’espera, l’any 2019 no està previst oferir amarraments.

-Cala Rajada (aigua): Hi ha un total de 127 persones inscrites a la llista d’espera, l’any 2019 està previst oferir un total de 23 amarraments.

-Cala Rajada (esplanada): Hi ha un total de 56 persones inscrites a la llista d’espera, l’any 2019 està previst oferir un total de 50 places.

-Colònia Sant Jordi (aigua): Hi ha un total de 564 persones inscrites a la llista d’espera, l’any 2019 s’han ofert un total de 22 amarraments. Actualment no hi ha amarraments disponibles per a llocs base.

-Colònia Sant Jordi (esplanada): Hi ha un total de 14 persones inscrites a la llista d’espera, l’any 2019 està previst oferir un total de 14 places.

-Portocolom: Hi ha un total de 405 persones inscrites a la llista d’espera.

-Portocristo: Hi ha un total de 124 persones inscrites a la llista d’espera l’any 2019 s’han oferit un total de 12 amarraments. En queden 5 pendents per oferir.

-Portopetro: Hi ha un total de 62 persones inscrites a la llista d’espera. L’any 2019, una vegada regularitzat el port, s’adjudicaran els amarraments disponibles.

-S’Estanyol: Hi ha un total de 72 persones inscrites a la llista d’espera. L’any 2019, una vegada regularitzat el port, s’adjudicaran els amarraments disponibles.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència