Connect with us

Oci i Cultura

Felanitx presenta les primeres festes de Sant Agustí sense botellot al carrer

Felanitx presenta les primeres festes de Sant Agustí sense botellot al carrer

Destaquen la NITX DE L’ART, la revetlla de Sant Agustí, dia 28 d’agost amb la celebració del Sant, ball dels cavallets, dimonis i caparrots i 5 verbenes

Les festes de Sant Agustí d’enguany, preveun 10 dies de festa on els felanitxers i visitants podran gaudir de diferents actes lúdics i esportius. El govern municipal ha presentat aquest divendres el programa d’actes. Destaquen la NITX DE L’ART, la revetlla de Sant Agustí, dia 28 d’agost amb la celebració del Sant, ball dels cavallets, dimonis i caparrots. Aquest dia també té lloc pels carrers del poble el tradicional correfoc. Enguany hi haurà 5 verbenes, totes de franc per la ciutadania.

Divendres 23 d’agost s’oferirà el tradicional pregó a la balconada de la Casa de Cultura. Enguany l’actor i presentador David Ordinas serà l’encarregat de donar el sus a les festes. Tot seguit s’inaugurarà la NITX DE L’ART amb diferents exposicions i música en viu al carrer.

Els següents dies hi haurà pàdel, excursions amb bicicleta per la vila, sopars a la fresca, torneig de golf o de truc, la tradicional pujada automobilística a Sant Salvador, trofeu ciutat Felanitx de futbol, festa infantil, ball de saló i artístic, entre d’altres.

Enguany l’Ajuntament s’ha adherit una vegada més a la campanya ‘NO I PUNT’ iniciativa del Consell de Mallorca. L’Ajuntament ha enviat als DJ’s que actuaran a
les verbenes un llistat amb recomanacions musicals amb contingut explícit com poden ser temes de Jennifer López, Rozalen o Bebe entre d’altres.

Divendres 23 d’agost s’oferirà el tradicional pregó a la balconada de la Casa de Cultura. Enguany l’actor i presentador David Ordinas serà l’encarregat de donar el sus a les festes

Felanitx presenta les primeres festes de Sant Agustí sense botellot al carrer

Enguany hi haurà 5 verbenes, totes de franc per la ciutadania.

El dia de Sant Agustí hi haurà dos punts de seguretat. Al matí a l’Estació Enològica i a partir de les 20 h al Parc Municipal. Serviran per iniciar els protocols contra una agressió sexista. 9 agents sensibilitzadors, que s’han format en violència de gènere, estaran tot el dia passejant per si veuen algun problema i han d’actuar en cas d’haver- hi alguna agressió.

Referent a les verbenes que es duran a terme al Parc Municipal de sa Torre a partir de les 22.30 seran les següents:

Divendres, 23 d’agost
ANEGATS, OR, PELILLOS A LA MAR i Dj Titi

Dissabte, 24 d’agost
CATARRES, OQUES GRASSES, JES i Dj Identical Souls

Dimecres, 28 d’agost verbena de Sant Agustí
IPOPS, TONINAINA, WITTHOUT STRING, Dj Txema Sánchez
i Romeromanía amb Dj Oscar Romero
Aquest dia l’obertura de portes del parc serà a les vuit del vespre Hi haurà actes al llarg de tot el dia.

Divendres, 30 d’agost quarta verbena i pamboliada.
TONI FRONTIERA, LA CANCIÓN DEL VERANO, VAL9, i Dj Titi
Hi haurà pamboliada amb tiquets a 6 euros, a partir de les 20:30 h.

Dissabte, 31 d’agost
SRA TOMASA, BRUNO SOTOS, VERSIONADOS i Dj Romi

Altres actes a destacar:

Diumenge, 25 d’agost
Nit de teatre
PROVOCACTORES, a càrrec de Bufons teatre al Parc Municipal de sa Torre a les 22h

Dilluns, 26 d’agost
SANT AGUSTI PETIT amb la festa infantil a partir de les sis de l’horabaixa al Parc

Dimarts, 27 d’agost (revetlla Sant Agustí)
VII Fira nocturna de Sant Agustí. A partir de les sis de l’horabaixa al passeig Ramon Llull també hi haurà gastronomia de carrer (Food Trucks).
Cercavila pels carrers de Felanitx amb els Cavallets, Dimonis i Caparrots.
Completes de Sant Agustí i ballada popular amb els grups S’Estol des Gerricó i Abeniara.

El Consistori ha recordat que enguany és el primer Sant Agustí sense botellot al carrer, es pretén evitar el consum en la via pública de begudes alcohòliques. S’imposaran sancions de fins a 3.000 euros a les persones que facin botellot, qui tingui un comportament incívic, malmeni el mobiliari urbà o faci les necessitats fisiològiques al carrer.

Són tendència