Connect with us

Actualitat

Manacor vol que l’ITS permeti construir una nova potabilitzadora i l’adquisició de l’edifici de Can Ferrer

Manacor vol que l'Impost de Turisme Sostenible permeti construir una nova potabilitzadora d'aigua i l'adquisició de l'edifici de Can Ferrer

El tercer projecte és compartit amb la resta d’ajuntaments del Llevant. Preveu la creació d’una ruta de senderisme, de més de 160 quilòmetres, entre Capdepera i Cales

Els tres partits integrants del pacte de govern a l’Ajuntament de Manacor (MÉS+Esquerra, PSIB-PSOE i Podem) han donat a conèixer aquest dimecres els dos projectes municipals i un tercer compartit amb la resta de municipis del Llevant que serà presentat al Pla per a l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS) per aquest nou període.

El primer projecte contempla el finançament d’una nova planta potabilitzadora d’aigua. Segons ha explicat el batle, Miquel Oliver, aquest projecte va en la línia d’aconseguir que “d’una vegada per totes, Manacor puguir comptar amb aigua potable”. El batle s’ha referit al projecte en qüestió com el “projecte estrella” de tots els que presentarà la capital del Llevant en aquesta línia d’ajudes que anualment convoca el Govern. La nova potabilitzadora seria construïda en un solar de titularitat municipal situat en el polígon agroalimentari, que està situat a pocs metres de l’actual diposit regulador de l’aigua. Aquestes instal·lacions a més de garantir la potabilitat de l’aigua subministrada als usuaris, també contemplaria un consum elèctric molt baix, ja que la disponibilitat de metres del solar escollit permetria que funciones mitjançant plaques d’energia solar. Aquesta nova planta permetria poder oferir aigua sense nitrats, a diferència de la situació que fa anys que es ve donant. El projecte està pressupostats en una mica més de 4 milions d’euros.

Projecte GR East Mallorca

El tercer projecte és compartit per Manacor amb la resta d’ajuntaments del Llevant. Preveu la creació d’una ruta de senderisme, de més de 160 quilòmetres, entre els municipis de Capdepera i fins a Cales de Mallorca.

El segon projecte que presentarà Manacor perquè pugui ser finançat mitjançant l’ITS, preveu una inversió en matèria de Patrimoni. Es demana la compra de l’edifici de Can Ferrer, situat en el carrer Nou, i que actualment acull les dependències de l’IMAS a la ciutat. Segons ha explicat la regidora Núria Hinojosa, “consideram que l’edifici, tenint en compte les seves dimensions, avui en dia es troba desaprofitat”. El centre seguiria oferint la funció social que té ara com ara, però la resta de dependències podrien acollir altres serveis com és el cas del CUM (Centre Universitari de Manacor), que podria ampliar la seva oferta mitjançant un acord amb la UIB.

El tercer projecte és compartit per Manacor amb la resta d’ajuntaments del Llevant. Preveu la creació d’una ruta de senderisme, de més de 160 quilòmetres, entre els municipis de Capdepera i fins a Cales de Mallorca. Hinojosa s’ha referit en aquest projecte com una eina en favor d’un model de turisme sostenible i que permetria ampliar l’oferta de serveis turístics del municipi més enllà del sol i la platja. Aquest darrer projecte està pressupostat en uns 800.000 euros.

Són tendència