Connect with us

Comunitat

Cladera ofereix Mallorca per a poder atendre a les persones a bord de l’Open Arms i l’Ocean Viking

Cladera ofereix Mallorca per a poder atendre a les persones que es troben a bord de l'Open Arms i l'Ocean Viking

El Consell de Mallorca demanarà aquesta setmana al govern espanyol en funcions que garanteixi l’accés a un port segur per als dos vaixells

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha manifestat a través d’una carta a la Plataforma “Les Balears Acollim” la seva preocupació per la situació de vulnerabilitat de les persones a bord dels vaixells Open Arms i Ocean Viking.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca demanarà aquesta setmana al govern espanyol en funcions que garanteixi l’accés a un port segur per als dos vaixells. Així mateix, el Consell es posa a disposició d’atendre les necessitats que poguessin requerir les persones a bord en cas que arribessin a un dels Ports de l’Estat a l’illa de Mallorca, i de fer-ho en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca.

En la missiva, la presidenta explica que el Consell sol·licitarà al govern de l’estat en funcions que dugui a terme “les accions que consideri oportunes davant la Unió Europea per tal que s’estableixin protocols d’actuació institucionalitzats” per aquest tipus de situacions.

Per a la presidenta Cladera, les institucions han de promoure “la defensa dels drets humans i la convivència entre totes les persones, independentment del seu origen”. A més, ha mostrat el seu agraïment per la tasca que realitzen “Les Balears Acollim” i que contribueix a la sensibilització de la ciutadania balear.

L’ACNUR critica la criminalització de les ONG que es dediquen al rescat de migrants al Mediterrani

L’ACNUR, l’agència de les Nacions Unides que vetlla pels drets dels refugiats, ha exigit als governs europeus que permetin als vaixells Open Arms i Ocean Viking el “desembarcament immediat” de les més de 500 persones que han rescatat al Mediterrani central.

L’ACNUR també demana donar suport a la feina de les ONG de salvament i que no se les “estigmatitzi ni criminalitzi”.

Són tendència