Connect with us

Actualitat

Després de la polèmica a Sa Ràpita: Medi Ambient no descarta modificar el decret sobre la posidònia

Després de la polèmica actuació a Sa Ràpita: Medi Ambient no descarta haver de modificar el decret sobre la protecció de la posidònia

El GOB diu que considerar l’acumulació de l’alga com un greu perill a la seguretat de les persones “és una exageració absurda i interessada”

Medi Ambient assegura que la posidònia que va ser retirada aquest dilluns de la platja de Sa Ràpita de Campos, era alga seca, i que en cap cas va ser extreta posidònia humida de dins l’aigua. Segons el Govern, la concessionària disposava de permís des de dia 26 de juliol. El GOB va denunciar aquest dilluns que aquesta actuació s’havia duit a terme sense cap classe d’autorització.

Aquest dimarts, Llorenç Mas, director general d’Espais Naturals, ha reconegut en declaracions a IB3 que probablement s’haurà de modificar el decret de protecció d’aquesta planta perquè prohibeix retirar posidònia submergida i de l’emergida que està humida.

Des del Grup d’Ornitologia Balear (GOB) han criticat que l’informe de la Direcció General d’Emergències i Interior sobre el perill que suposa la posidònia en Sa Ràpita i Ses Covetes és un “un vestit fet a mida” per a facilitar la seva retirada.

Segons han informat l’entitat ecologista en una nota de premsa, han agraït a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització la “ràpida resposta” a la seva petició, si bé han considerat que “manifestar que la posidònia posa en greu perill la seguretat de les persones és una exageració absurda i interessada”.”En el decret no hi ha ni una sola referència a l’acumulació de restes de posidònia, i òbviament no s’apunta a la seva presència com a element de risc a tenir en compte. Així, el legislador no va considerar que les restes de posidònia poguessin constituir un risc bastant rellevant com per a ser citat expressament a la norma, afegeix el GOB.

Són tendència