Connect with us

Actualitat

Convocada una concentració de protesta a Portocolom “contra el descontrol turístic”

Convocada una concentració de protesta a Portocolom "contra el descontrol turístic"

Serà aquest pròxim dissabte, dia 17, a les 11 del matí, a la plaça de l’església

La plataforma Salvem Portocolom ha demanat a l’Ajuntament de Felanitx que rectifiqui i freni la modificació del Pla Urbanístic General de 1969, que permet l’adjudicació de noves places turístiques en el casc antic de Portocolom.

El portaveu de la Plataforma, Miquel Àngel Lobo, explicava aquesta setmana que la modificació «havia de ser promoguda per a permetre certs projectes hotelers només en el nucli antic de Felanitx» però que aquesta afectarà també els nuclis històrics de Portocolom -Sa Capella i sa Duana- el que podria comportar a «la conversió d’almenys 15 habitatges en hotels».

La modificació del Pla General es troba ara en la Comissió de Medi Ambient per a ser avaluada i en període d’al·legacions. La Plataforma està preparant les al·legacions al projecte, segons han explicat des de la Plataforma.

Segons la Plataforma, «Portocolom està al límit de la saturació» posat que «les places turístiques legals a Felanitx en 2019 se situen en 10.729 i el padró municipal té 17.319 habitants inscrits», fet que suposa 0,62 places turístiques legals per habitant.

Amb el propòsit de pressionar al Consistori de Felanitx sobre aquesta qüestió, diverses entitats proteccionistes han convocat per a aquest pròxim dissabte, dia, 17, una concentració de protesta en el nucli costaner, a partir de les 11 hores del matí en la plaça de l’Església.

Són tendència