Connect with us

Actualitat

Dues agents cíviques vetlaran per millorar la convivència entre els veïnats de Santanyí

Santanyí crea la figura de dues agents cíviques que vetlaran per millorar la convivència entre els veïnats

L’Ajuntament ha signat un conveni amb la Fundació BALCAT Solidaris per desenvolupar un projecte de sensibilització ciutadana cap a les ordenances municipals

A partir d’aquest dimecres, Santanyí comptarà amb una nova patrulla pels seus carrers; es tractarà d’una parella d’agents cíviques per millorar el civisme, la convivència veïnal i el respecte per les ordenances municipals. Es tracta de realitzar una feina de transmetre informació a la ciutadania a peu de carrer que es desenvoluparà gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Santanyí i la Fundació BALCAT Solidaris. Altres municipis com el de Campos també tenen des de fa unes setmanes agents cívics cobrint els seus nuclis, on s’està fent molta feina que va des d’oferir informació turística o coneixements sobre la classificació del fems, a donar avís a la policia de fets que puguin alterar la convivència entre els veïns, passant per una àmplia gamma d’accions que tenen lloc dins de l’espai públic.

La Fundació BALCAT Solidaris és una entitat sense ànim de lucre que té com a principals finalitats l’ajuda humanitària dins l’àmbit internacional, el comerç just i donar suport a les persones necessitades en la recerca d’oportunitats de treball, especialment a les dones i les persones amb discapacitat, per la qual cosa compta amb un Centre Especial de Treball d’Iniciativa Social.

El desenvolupament d’aquest projecte no tendrà cap cost pel consistori santanyiner, i la batlessa del municipi, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver signat el conveni: “l’Ajuntament de Santanyí està compromès en aconseguir que la convivència al nostre municipi sigui la millor, i confiem plenament en la tasca que poden fer les agents. A més, Santanyí sempre ha volgut estar al costat d’institucions com la Fundació BALCAT que està fent una gran feina a Balears”.

La batlessa, Maria Pons, ho ha justificat dient que “estem compromesos en aconseguir que la convivència al nostre municipi sigui la millor

Són tendència