Connect with us

Oci i Cultura

“Deixa’t sorprendre” amb la 14a edició de la NITX DE L’ART de Felanitx

"Deixa't sorprendre" amb la 14a edició de la NITX DE L'ART de Felanitx

El regidor de Cultura, Xisco Duarte, ha avançat que “un total de 150 participants de diferents parts del món, col·laboraran en aquesta edició distribuïts en més de 40 espais del centre urbà”

L’edició d’enguany de la NITX DE L’ART de Felanitx comptarà amb una participació rècord d’artistes. Així ho ha avançat aquest dimarts en roda de premsa, el regidor de Cultura, Xisco Duarte qui ha avançat que un total de 150 participants de diferents parts del món, col·laboraran en aquesta edició distribuïts pel centre urbà en més de 40 espais”. El mes de març es va obrir la convocatòria pública perquè els artistes interessats es poguessin presentar i mostrar les seves creacions. A diferència d’altres pobles, ha dit Duarte, “s’ha acceptat a tothom que ha volgut participar”.

La NITX DE L’ART el pròxim divendres dia 23 d’agost coincidint amb l’inici de les festes de Sant Agustí. Amb aquest acte, és pretén situar al municipi en l’epicentre de la cultura. Els visitants podran trobar diferents localitzacions on els expositors mostraran les seves obres d’art en tots els àmbits.

Exposicions de quadres de totes les modalitats de pintura, escultures, performance, música en viu al carrer és el que podran trobar els milers de visitants que espera acollir el poble, l’edició de l’any passat va aplegar unes 20.000 persones. Obres d’Andreu Maimó, Jaume Canet, Jaume Prohens, Maria Ramis o Stanislas Carrelet exposaran els seus dibuixos, pintures, fotografies o ceràmiques.

"Deixa't sorprendre" amb la 14a edició de la NITX DE L'ART de FelanitxL’Ajuntament té la Casa de Cultura com espai oficial, s’adhereixen altres dues localitzacions cedides per la parròquia i la llar de la tercera edat. Els altres espais on hi haurà exposicions són cases, centres o locals que de forma desinteressada cedeixen els ciutadans per als diferents artistes. Amb l’organització de l’Ajuntament es distribueixen els espais entre els participants.

Exposicions de quadres de totes les modalitats de pintura, escultures, performance, música en viu al carrer és el que podran trobar els milers de visitants que espera acollir el poble

Hi haurà música al carrer dels conjunts Salat Jazz, Carles Medina, QDART, DJ Joan Forteza, Guillem Monserrat, Marino e Marini, Andreas-Max-Martin.

Coincidint amb la inauguració de la NITX DE L’ART es donarà a conèixer el guanyador del V Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. Xisco Duarte ha aprofitat l’acte per dir “aquest concurs té com a objectiu patrocinar i potenciar la creació dels artistes plàstics d’arreu del món”.

El concurs està dotat amb dos guardons, un primer premi patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx de 3.000 euros i una exposició individual a la Casa de Cultura. El segon premi està patrocinat pel Setmanari de Felanitx amb una quantia de 2.000 euros.

Són tendència