Connect with us

Comunitat

Recuperada a Turquia una embarcació de luxe robada en el Port de Palma

Recuperada a Turquia una embarcació de luxe robada en el Port de Palma

Hi ha vuit persones que estan sent investigades i s’han practicat diversos registres a Mallorca

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació anomenada Tekne, ha recuperat un iot valorat en 3.500.000 euros, que havia estat robat en el Port de Palma el passat mes d’abril. Una vegada va ser denunciat el robatori, els investigadors van activar els sistemes de cooperació internacional, en el marc d’Europol i Interpol, i van detectar l’embarcació, primer en el Port de Corint (Grècia) i més tard en el Port de Güllük (Turquia).

Després de posar en coneixement de les autoritats turques que l’embarcació sostreta pogués trobar-se en les seves aigües jurisdiccionals, es va procedir a l’abordatge de l’embarcació i es va detenir a quatre persones, tres d’origen turc i una altra de nacionalitat russa, que es trobaven a bord en el moment de la intervenció policial.

Els detinguts portaven documentació falsificada i ja havien realitzat el canvi de nom, matrícula i nou abanderament de l’embarcació, la qual cosa va dificultar la seva identificació per les autoritats turques. Després de la seva arribada al Port de Palma va ser inspeccionada pels investigadors, que van localitzar diversos fets incriminatoris, així com abundosos danys a l’interior, ja que havien estat arrencats part dels sistemes elèctrics i de localització, i faltava material nàutic valorat en més de 20.000 euros.

Es va realitzar un registre domiciliari a Andratx, un registre en una empresa nàutica situada en Calvià i el registre d’una altra embarcació de luxe en el Port de Palma. Altres tres persones, de nacionalitat espanyola, alemanya i portuguesa, estan sent investigades a Mallorca, així com una quarta, de nacionalitat hongaresa, que resideix a Alacant.

En els registres es va intervenir diversa documentació, ordinadors, discos durs, telèfons mòbils, diverses armes blanques i fins i tot dos drons, que poguessin emprar per a seleccionar i estudiar minuciosament les embarcacions abans de la seva sostracció.

Aquest grup es dedicaria a marcar embarcacions de luxe de diferents ports de l’arxipèlag balear i oferir-los a diversos clients per un preu molt inferior al de mercat, però sempre superior a diversos milions d’euros.

 

Són tendència