Connect with us

Actualitat

Medi Ambient ordena la retirada de posidònia a la platja de Sa Ràpita davant les protestes dels ecologistes

Medi Ambient ordena la retirada de posidònia a la platja de Sa Ràpita davant les protestes dels ecologistes

El GOB demana explicacions a la consellera Isabel Castro. Els ecologistes volen saber qui ha autoritzat aquesta actuació i d’acord amb quin motiu

La Direcció General d’Emergències i Interior (Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització) hauria remès un informe de l’Ajuntament de Campos en el qual s’alerta que l’acumulació de restes vegetals de posidònia a les platges de la Ràpita i les Covetes posa en risc la integritat física dels banyistes perquè dificulta l’accés a la mar, i també la tasca dels socorristes. Així, segons ha manifestat la batlessa, l’ajuntament hauria de procedir a la retirada de les restes de posidònia.

Davant aquesta informació, des del GOB han demanat explicacions a la Consellera Isabel Castro. A més d’estar interessats en aconseguir una còpia del citat informe per poder conèixer els detalls, els ecologistes també volen saber qui, a instàncies de qui i per què es va decidir realitzar aquest informe.

Segons el GOB, “no posam en qüestió la funció preventiva que ha de realitzar la Direcció General d’Emergències i Interior, elaborant informes sobre totes aquelles situacions en que es consideri que existeix un risc per a la integritat de les persones, sobre tot si d’aquests informes se’n desprenen efectivament les corresponents accions correctores coordinades entre les diferents administracions implicades. Per demanar, estaria molt bé que Emergències elaboràs informes i instàs a actuar sobre els milers de cases ubicades dins sol forestal i que no han adoptat les mesures d’autoprotecció contra incendis indicades per la Conselleria de Medi Ambient. O sobre els milers d’edificacions situades dins zones inundables. O també, precisament en relació amb l’ús de les platges, seria molt interessant que informàs sobre els milers d’embarcacions que naveguen i fondegen dins les zones de bany i que sense dubte suposen un risc per als banyistes. Ara bé, ens sorprèn molt que Emergències hagi considerat que la fullaraca de posidònia acumulada a les platges de Campos suposa un risc real i tan rellevant com per emetre un informe.

“Ens sorprèn molt que Emergències hagi considerat que la fullaraca de posidònia acumulada a les platges de Campos suposa un risc real i tan rellevant com per emetre un informe”, segons el GOB

“No podem acceptar que es consideri que l’acumulació natural de posidònia a la costa suposa un risc per a les persones i que en conseqüència s’hagi de retirar. Aquesta situació forma part de la dinàmica natural de les platges de la Mediterrània. Precisament la retirada d’aquestes restes durant molts anys té relació amb la important pèrdua d’arena de moltes platges de Mallorca, entre elles les de Campos. Si Emergències considera que la posidònia acumulada a les platges naturals suposa un risc real per als banyistes, el que hauria de fer és instar a la prohibició del bany”, segons el GOB

Fonalment, es demanen si obra en poder d’Emergències alguna acta d’accident de banyista en que s’hagi conclòs que les restes de posidònia en foren un element clau en els fets? Per què les restes de posidònia serien un problema a les platges de Campos, i no a la resta de platges de les Balears de les quals, pel que sabem, Emergències no ha informat?.

Aquest mateix dilluns, i després de les protestes de diversos col·lectius ecologistes, la Conselleria de Medi Ambient ha aprofitat les xarxes socials per informar que “la retirada de restes de posidònia, avui, a la platja de sa Ràpita del parc natural des Trenc-Salobrar de Campos, compta amb autorització de la Conselleria des de dia 26 de juliol i s’ha fet sota la supervisió de dos agents de Medi Ambient i d’acord amb la normativa”.

La Conselleria de Medi Ambient ha aprofitat les xarxes socials per informar que “la retirada de restes de posidònia, avui, a la platja de sa Ràpita del parc natural des Trenc-Salobrar de Campos, compta amb autorització de la Conselleria des de dia 26 de juliol”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència