Connect with us

Actualitat

Detinguts tres carteristes romanesos molt actius per diversos robatoris en platges i habitatges de Cala d’Or

Detinguts tres carteristes romanesos molt actius per diversos robatoris en platges i habitatges de Cala d'Or

Moltes de les víctimes van poder descriure als lladres, i fins i tot n’hi ha que van poder fotografiar-los, ja que els autors van ser sorpresos mentre cometien alguns dels fets delictius

Una patrulla de la Policia Local de Santanyí va aconseguir identificar i detenir aquest passat dimecres a tres persones presumptes autors d’una sèrie de robatoris comesos a diferents punts del nucli costaner de Cala d’Or. Durant tot el dia, la policia va ser requerida per denúncies de diferents persones que havien estat víctimes de robatoris a plena llum en diverses platges de Santanyí i en habitatges de Cala d’Or.

Moltes de les víctimes dels robatoris van poder descriure als lladres, i fins i tot n’hi ha que van poder fotografiar-los, ja que els autors van ser sorpresos mentre cometien alguns dels fets delictius, per després fugir ràpidament. Des del primer moment els testimonis van assenyalar com a possibles autors a dos homes i una dona, que a més circulaven amb un cotxe de color blanc. Amb aquestes descripcions els agents de la Policia Local van poder identificar els possibles sospitosos a la zona de Porto Petro, en un cotxe que també coincidia amb els descrits per alguns testimonis. Quan se’ls va aturar, els dos homes van poder presentar documentació per identificar-se, però la dona no. A més, dins el cotxe es van localitzar un gran nombre d’ulleres de sol, motxilles, un altaveu, un rellotge intel·ligent, carregadors mòbils, carteres i una maleta; molts d’aquests objectes coincidien amb les pertinences de les víctimes que havien denunciat els robatoris.

La Policia Local de Santanyí va requerir la presència de la Guàrdia Civil per processar els sospitosos i col·laborar en el trasllat fins a les dependències policials de Cala d’Or, i després al quarter de la Guàrdia Civil de Santanyí, on les víctimes dels robatoris ja havia anat per presentar les respectives denúncies.

Els tres detinguts, de nacionalitat romanesa, sembla que haurien acudit al nucli turístic per aprofitar que hi havia molta afluència de gent per cometre els robatoris, i que hi podria haver una quarta persona implicada. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta i orgullosa de la feina de la Policia Local: “durant la temporada alta podem arribar a tenir més de 40.000 persones al nostre municipi, i per això és una sort comptar amb un cos de policia tan ben preparat i eficaç com el que tenim. També s’ha d’agrair la col·laboració de la ciutadania a l’hora d’ajudar a identificar als autors”.

Són tendència