Connect with us

Comunitat

33 ciutadans de Balears figuren en la llista de morts en els camps de concentració nazis en Mauthasen

33 ciutadans de Balears figuren en la llista de morts en els camps de concentració nazis en Mauthasen

En aquest llistat, realitzat per a facilitar als familiars el seu registre com a morts, hi podem trobar dos manacorins, un campaner i un llucmajorer

33 ciutadans de Balears figuren entre els 4.427 morts en els camps de concentració nazis a Àustria de Mauthausen, Gusen, Dachau, Buchenwald i Bergen Belsen, segons recull el Boletín Oficial del Estado (BOE) d’aquest divendres.

En aquest llistat, realitzat per a facilitar als familiars el seu registre com a morts, hi figuren dos ciutadans nascuts a Manacor, un veïnat de Campos i un de Llucmajor.

Amb la publicació del llistat es duu a terme l’acordat per la magistrada-jutge encarregada del Registre Civil Central, que compleix una de les iniciatives de la Llei de Memòria Històrica per a la reparació de les víctimes del nazisme, segons destaca el Ministeri de Justícia.

Els familiars i interessats tindran la possibilitat de presentar al·legacions i sol·licitar correccions en el termini d’un mes. Així seran inclosos en el registre de morts, estatus que encara no tenien.

Les persones interessades en presentar al·legacions podran fer-ho a partir d’aquest divendres en el termini d’un mes i mitjançant internet a través de dos enllaços a pàgines web que apareixen en l’edicte publicat en el BOE.

El Consell de Ministres va acordar a l’abril establir el 5 de maig com a dia d’homenatge a aquestes víctimes.

Identitats dels ciutadans de Manacor, Campos i Llucmajor que apareixen en el llistat

Ramón Artola Casals. Nascut el 28/05/192 a Campos. Data de la seva mort: 31/08/1941, en el camp de Gusen
Joan Amer Vendrell. Nascut el 08/02/1897, a Manacor. Data de la seva mort: 21/11/1944, en Dachau.
Vicenç Martorell Martorell. Nascut el 23/06/1898, a Manacor. Data de la seva mort: 01/02/1945, en Buchenwald.
Antoine Olivier. Nascut el 24/03/1919, a Llucmajor. No figura la data de la seva mort, encara que si el camp de Bergen-Belsen.

Són tendència