Connect with us

Societat

Afegir “AA” en els teus contactes del mòbil avui ja no té cap utilitat. Descobreix l’alternativa

Afegir "AA" en els teus contactes del mòbil avui ja no té cap utilitat. Descobreix l'alternativa

En cas d’accident o d’emergència

Diverses organitzacions, entre elles la Creu Roja, van posar en marxa l’any 2009, una campanya amb què animaven a afegir “AA” davant del nom d’un contacte que havia de ser avisat en cas d’accident o d’emergència.

Aquest sistema podia ser molt útil ara fa deu anys, quan els telèfons mòbils no eren dispositius tan avançats com ho són ara. Actualment, però, és fàcil trobar-te amb molts d’obstacles com, per exemple, com podran accedir els serveis d’emergència a la teva agenda si tens el mòbil bloquejat?

Per tant, aquest mètode no té cap tipus d’utilitat avui en dia: els sistemes de bloqueig dels smartphones fan pràcticament impossible que ningú pugui accedir a l’agenda telefònica d’un desconegut.

Però la majoria dels dispositius moderns tenen una alternativa: tant iOS com Android permeten afegir els contactes dels teus familiars o amics per avisar-los si et succeeix alguna cosa.

Si tens un telèfon Android

Has de bloquejar la pantalla. Abans d’escriure la contrasenya, veuràs l’opció “Emergència”. Selecciona-la i pitja dues vegades l’opció “Informació d’emergència”. A continuació podràs afegir informació d’interès, com el nom, les al·lèrgies o notes mèdiques. A la secció de contactes hi podràs afegir persones i números perquè qualsevol pugui fer la telefonada d’emergència.

Si tens un telèfon iOS

Has d’obrir l’aplicació “Salut” i anar a “Dades mèdiques”. Un cop allà has de seleccionar l’opció “Afegir contacte d’emergència” i activar l’opció “Veure quan estigui bloquejat”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *