Connect with us

Actualitat

Desestimen els recursos contra l’adjudicació del servei d’autobús que cobreix Artà i Capdepera

La resolució permet signar ja el contracte entre l’empresa adjudicatària, Empresa Martín, SA (Grupo Ruiz), i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM)

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha resolt no admetre els recursos plantejats per quatre empreses contra l’adjudicació del lot 2 de les noves concessions de servei d’autobús per carretera.

Aquesta decisió del TACRC suposa l’aixecament de la suspensió del procés i, per tant, que es pot signar ja el contracte entre l’empresa adjudicatària, Empresa Martín, SA (Grupo Ruiz), i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) perquè l’empresa comenci a treballar en la preparació del servei. En breu es formalitzarà la signatura i es presentarà el detall del servei.

El lot 2 correspon a la zona Nord i cobrirà el servei en els següents municipis: Puigpunyent, Marratxí, Bunyola, Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Fornalutx, Alaró, Consell, Pollença, Selva, Lloseta, Campanet, Mancor de la Vall, Inca, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Muro, Alcúdia, Santa Margalida, Llubí, Sa Pobla, Búger, Artà, Capdepera, Palma.

En la seva resolució, el TACRC destaca que les empreses que han presentat els recursos han resultat classificades en sisè, setè i octau lloc. La distància entre la puntuació total de l’empresa guanyadora i la millor situada de les que han presentat recurs és de 14,8 punts i de 21,34 punts. Així, el TACRC explica que aquesta diferència de puntuació, la falta de concreció d’alguns recursos i el fet que no es qüestionin les valoracions assignades a les empreses que quedaren en segon, tercer, quart i quint lloc suposa que les recurrents mai podrien resultar adjudicatàries del concurs,  encara que s’estimés el seu recurs.

Per prendre aquesta decisió el TACRC es fonamenta en la doctrina del Tribunal Suprem que estableix que just es pot entendre que un licitador està legitimat per impugnar l’adjudicació si pot obtenir un benefici de l’estimació del recurs; és a dir, en aquest cas,  mai no podrien resultar guanyadores les empreses recurrents perquè n’hi ha altres per davant. Per tant, es resol la no admissió dels recursos.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència