Connect with us

Actualitat

Terraferida demana la revisió del PGOU (Pla General d’Ordenació Urbanística) de Manacor

Terraferida demana la revisió del PGOU (Pla General d'Ordenació Urbanística) de Manacor

Reivindica un futur urbanístic que beneficii a la gent i “no als privilegis dels poderosos”, en al.lusió a les famílies Nadal, Mascaró, Suasi i Lliteras

El debat sobre el futur PGOU de Manacor torna a estar al carrer i també a les xarxes socials. En alguns carrers de la ciutat han aparegut aquest dimarts uns cartells que reivindiquen la necessitat de què les futures normes urbanístiques del municipi beneficiïn al gruix de ciutadans “sense privilegis als poderosos”, en al·lusió a les famílies Nadal, Mascaró, Suasi i Lliteras.

L’últim que s’ha sabut respecte al futur PGOU va ser el mes de juny passat, després que la Comissió de Medi Ambient acceptés les noves propostes presentades per l’Ajuntament. La ponència tècnica va analitzar l’informe d’avaluació ambiental estratègica i va acceptar les propostes sobre les condicions de sanejament de les aigües residuals i les restriccions ambientals vinculades a la normativa energètica. El nou govern municipal de Manacor, format per Més + Esquerra, PSIB-PSOE i Unides Podem, després de les últimes eleccions municipals del mes de maig, sempre ha reconegut que l’aprovació del Pla, elaborat per l’anterior govern municipal format pel Pi, PP i AIPC, seria una de les prioritats de la present legislatura, si bé mai ha reconegut obertament la voluntat d’introduir-hi canvis en el document inicial per a no retardar encara més la seva aprovació definitiva.

Però ara sembla que certes entitats proteccionistes, coincidint amb el pacte d’esquerres a la Sala, vol exercir una certa pressió social i política sobre l’actual equip de govern perquè finalment decidesquin ficar-hi mà i introduir-hi alguns canvis respecte al projecte redactat inicial. Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure d’aquests cartells reivindicatius que han aparegut en aquestes últimes hores per distints carrers de la ciutat.

Els cartells coincideixen amb un posicionament frontalment en contra per part de l’entitat proteccionista Terraferida el mateix dia en les xarxes socials. Ho ha fet mitjançant el seu compte de Twitter: “Si els partits progressistes de Manacor, acaben aprovant el Pla General Urbanístic que va dissenyar el PP amb els especuladors, podem aplegar. Així NO!”, han manifestat. Exposen 5 raons per les quals el PGOU ha de sofrir canvis i la seva primera justificació coincideix plenament amb el text que llueixen els cartells: 1.- Perpetua els privilegis dels més poderosos, fent al·lusió novament a les famílies Nadal, Suasi, Mascaró i Lliteras que han intentat fer negoci amb els doblers dels ciutadans de Manacor. Aquest pla encara cedeix als seus interessos. 2.- No garanteix una rehabilitació del centre històric de la ciutat, sinó que hi posa traves. 3.- S’ha elaborat sense la participació dels ciutadans. 4.- No fomenta la creació d’habitatges a preus accessibles sense l’expansió dels nuclis urbans ja existents. 5.- No fomenta un model social de ciutat que situí la sostenibilitat de la vida i del medi ambient com a objectiu centrat.

Foto: Tomeu Obrador.

Són tendència