Connect with us

Oci i Cultura

L’Ajuntament de Felanitx diu que no té res a veure amb el concert reivindicatiu MUR

L'Ajuntament de Felanitx diu que no té res a veure amb el concert reivindicatiu MUR

El batle, Jaume Monserrat manifesta que “l’informe tècnic per celebrar-ho és positiu”, però no descarta denegar-ho si es produeix algun incompliment per part de l’entitat organitzadora

El Partit Popular de Felanitx va exigir aquest dijous “la cancel·lació immediata del festival de Música Urbana Reivindicativa (MUR) de Felanitx” i que sota el lema ‘Ni exili ni perdó, llibertat d’expressió’ està previst per al 12 d’octubre en el Parc Municipal i que preveu l’actuació d’una trentena d’artistes, entre els quals hi figura el músic mallorquí exiliat a Bèlgica, Valtònyc.

Arran de la petició feta pels populars, l’Ajuntament de Felanitx ha emès aquest divendres un comunicat al respecte. El Consistori es desvincula de la contractació dels artistes anunciats pel concert organitzat pel projecte MUR. El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, reconeix que “hi ha cert rebombori després que s’hagi publicitat el concert i recorda que l’Ajuntament no hi participa, ni patrocina, ni col·labora en aquest futur concert. El consistori simplement cedeix l’espai i el posa a disposició de les empreses que ho sol·licitin”.

En la mateixa nota, l’Ajuntament comunica que el passat mes de maig un membre de l’organització del Festival de Música Urbana i Reivindicativa (MUR) va sol·licitar la cessió del Parc Municipal per tal de poder realitzar un cicle de concerts de música actual amb un caire reivindicatiu. L’acte estaria programat pel segon cap de setmana d’octubre de 2019. L’Ajuntament està estudiant si l’entitat organitzadora compleix amb els requisits perquè es pugui celebrar la convocatòria. Segons el batle, “l’informe tècnic d’aquesta organització és positiu”. Així i tot, diu Monserrat, “ Si hi ha un incompliment dels punts pels quals es pot autoritzar l’acte, el concert es denegarà”.

El PP exigeix que el Govern retiri la subvenció al concert

El PP continua tirant llenya al foc. Després de la petició del partit a Felanitx, aquest divendres el secretari d’aquesta formació, Toni Fuster, ha exigit ” la suspensió de l’actuació de Valtònyc a Felanitx i la retirada de la subvenció per part del Govern. És intolerable que una institució pública financi el concert d’un condemnat i pròfug de la justícia”, ha declarat el portaveu dels populars.

Són tendència