Connect with us

Comunitat

Retiren a una mare la custòdia dels fills per a atorgar-la al pare, condemnat per violència de gènere

Un jutge de Palma retira a una mare discapacitada la custòdia dels seus fills per a atorgar-la al pare, condemnat per violència de gènere

El magistrat que ha pres la decisió és Carlos Alberto Izquierdo Téllez, titular del Jutjat de Violència sobre la Dona a Palma

Així ho denuncia aquest dijous Diario16. El jutge titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Palma, Carlos Alberto IzquierdoTéllez, ha retirat a una mare, amb greus problemes de mobilitat acreditats mèdicament després de sofrir un accident en 2006, la custòdia dels seus dos fills menors de poca edat i la hi ha atorgat en exclusiva al seu progenitor, condemnat en ferm per violència de gènere, amb informes mèdics de maltractament d’adult sobre els nins i amb dos ordres d’allunyament.

Segons les mateixes fonts, en una sentència dictada el febrer passat, el jutge ordena el canvi de guarda i custòdia dels fills menors d’edat, que passa a exercir-se pel pare, al mateix temps que estableix un règim de visites dels menors amb la seva mare.

La notícia ha aixecat una forta polèmica social i judicial. Aquest jutge especialitzat en violència sobre la dona ha decidit retirar la custòdia dels menors a la mare per l’incompliment del règim de visites, malgrat que el magistrat té en el seu poder informes dels responsables del punt de trobada que havien suspès les visites atenent els comunicats mèdics de la mare en els quals certificava la seva impossibilitat d’acudir al punt de trobada acordada i el testimoni de dues persones que també van acreditar els seus evidents problemes de mobilitat.

Fonts de l’entorn familiar, segons Diario 16, confirmen que aquesta mare dur cinc anys lluitant “pels seus drets” sense que fins ara hagi pogut aconseguir una adaptació a les seves necessitats reals. Lluny d’atendre les seves demandes i els informes mèdics, la justícia ha decidit que sigui el pare, condemnat per violència de gènere i amb dues ordres d’allunyament en vigor, el que assumeixi la custòdia dels dos germans bessons, que tenien 24 mesos quan va començar la seva odissea, malgrat l’existència de diversos informes mèdics que certifiquen la situació de risc dels menors.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència