Connect with us

Comunitat

El GOB proposa a Catalina Cladera un ‘Pacte pel Territori’

El GOB proposa a Catalina Cladera un 'Pacte pel Territori'

Aquest dimecres s’ha celebrat la primera trobada institucional entre el Consell de Mallorca i l’entitat ecologista

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut aquest dimecres en audiència a la seu de Palau Reial el president i la portaveu del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa GOB Mallorca, Amadeu Corbera i Margalida Ramis. En aquesta primera reunió amb l’entitat ecologista hi ha assistit la Vicepresidencia i Consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i la Consellera de Territori, Maria Antònia Garcias.

“El GOB ens demana valentia i la nostra valentia ja ha quedat plasmada als Acords de Raixa” ha apuntat Catalina Cladera, qui ha exposat al GOB els eixos de les polítiques del Consell de Mallorca en relació a la sostenibilitat mediambiental, com són preservar el territori mitjançant el Pla Territorial de Mallorca, canviar el model de mobilitat sense fer grans infraestructures, una gestió responsable dels residus per progressivament reduir l’activitat incineradora i altres mesures que conformen els Acords de Raixa.

Aquesta primera reunió amb l’entitat ecologista ha obert un nou espai de diàleg amb el GOB i s’ha recollit la proposta de l’entitat de crear un pacte pel territori amb institucions, agents socials i econòmics. “Agraïm la seva aportació de crear una mesa de diàleg amb tots els agents per aconseguir un acord de quina Mallorca de futur volem” ha conclòs Catalina Cladera. Per la seva part, el GOB considera necessari i convenient la necessitat d’aplicar polítiques territorials valentes: “la nostra illa està al límit i necessitam un canvi total de model. Proposam constituir un Pacte pel Territori que tenguim com a base la sobirania ecològica i els drets territorials”.

Són tendència