Connect with us

Vist a les xarxes

Recuperada una milana que va ser trobada surant en aigües de Capdepera amb hipotèrmia

Recuperada una milana que va ser trobada surant en aigües de Capdepera amb hipotèrmia

Tres exemplars han estat alliberats aquest dimecres després de superar un procès de recuperació al Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB)

La Conselleria de Medi Ambient i Territori, juntament amb ENDESA i el GOB, ha alliberat aquest dimecres al migdia tres exemplars de milana (Milvus milvus) recuperats al Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB). Aquests exemplars procedeixen de Lloseta, Santa Eugènia i Capdepera i van entrar al Centre de Recuperació per diverses causes durant els mesos de juny i juliol.

Gràcies al programa dirigit i impulsat per la Conselleria de Medi Ambient i amb el suport econòmic d’ENDESA, es du a terme un seguiment acurat de l’espècie amb emissors que indiquen la localització i ajuden a conèixer característiques i comportament de l’espècie. Aquest seguiment de camp el realitza el Grup d’Ornitologia Balear (GOB), que, ara per ara, manté monitorats 53 exemplars (19 amb emissor satel·litari i 34 amb emissor terrestre).

Dels exemplars alliberats aquest dimecres, el de Lloseta presentava ferides ocasionades per un trauma d’origen desconegut, el de Santa Eugènia va arribar molt prim i possiblement amb una intoxicació secundària per ingestió de rodenticides i el de Capdepera va ser trobat surant a la mar amb hipotèrmia per una embarcació particular. Les atencions sanitàries que s’apliquen als centres de recuperació de fauna han permès la devolució al medi natural d’aquestes aus.

El milano (Milvus milvus) és una espècie catalogada en perill d’extinció a les Illes Balears.

Són tendència