Connect with us

Esports

Nova sanció a dos espectadors que s’agrediren físicament en un partit de futbol de categoria juvenil

Nova sanció a dos espectadors que s'agrediren físicament en un partit de futbol de categoria juvenil

Els fets varen passar a Santa Eulària des Riu el passat mes de maig

La conselleria d’Afers Socials i Esports ha sancionat per primera vegada a dos espectadors d’un partit de futbol per a una agressió física a les graderies del Camp de Futbol Municipal de Santa Eulària des Riu.  Segons la denúncia instruïda per la Guàrdia Civil del municipi eivissenc, els fets varen passar dia 11 de maig després de la finalització d’un partit de futbol de la categoria juvenil. Segons les diligències policials els denunciats discutiren i es barallaren provocant-li un a l’altre lesions lleus.

Segona denúncia en tres mesos

D’ençà que es va activar la Comissió contra la Violència a l’Esport a les Illes Balears el passat mes d’abril, aquesta és la segona vegada que s’obri un procediment sancionador per a infraccions del públic a esdeveniments esportius. La primera sanció es va interposar el passat mes de maig arran de la denúncia instruïda per la Policia Local d’Algaida. En aquest anterior cas els fets passaren durant el partit de futbol que enfrontava els equips d’Algaida i de Santa Ponça de la categoria de Primera Regional , quan un espectador va insultar i amenaçar a l’àrbitre del partit.

Si la sanció al camp de futbol d’Algaida era per agressió verbal; les del Camp de Santa Eulària des Riu són les primeres per agressió física.

En aquest cas, la sanció prevista s’ha fixat en 300 euros, quantificat d’acord amb el principi de proporcionalitat i atesos els criteris i les circumstàncies que hi concorren: participació activa en una renyina i brega dins del recinte esportiu, agredir i ocasionar lesions a una altra persona, comportament agressiu per a la convivència i la seguretat, necessitat de prevenir i eradicar aquests tipus de conductes violentes, situació de risc o perill per al públic i a què l’incident va ocórrer una vegada acabat el partit.

La primera sanció es va interposar pels incidents succeïts durant el partit de futbol que enfrontava els equips d’Algaida i de Santa Ponça de Primera Regional

Són tendència