Connect with us

Vist a les xarxes

Demanen que s’investigui una denúncia per discriminació lingüística a l’aeroport de Palma

Demanen que s'investigui una denúncia per discriminació lingüística presentada per una treballadora de l’aeroport de Palma

La dona ha denunciat que un agent de la Guàrdia Civil li va impedir el pas per parlar català i que li va exigir que es dirigís a ell en castellà: La treballadora s’enfronta ara a una possible multa de fins a 200.000 euros

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha enviat aquest dimarts una carta dirigida al delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey, amb el qual sol·licita una reunió i l’obertura d’una investigació per esclarir la denúncia per discriminació lingüística presentada per una treballadora de l’aeroport de Palma. La dona, La dona ha denunciat que un agent de la Guàrdia Civil li va impedir el pas per parlar català i que li va exigir que es dirigís a ell en castellà. Després de creuar diferents acusacions entre els implicats, la treballadora s’enfronta ara a una altra denúncia amb una possible multa de fins a 200.000 euros.

A la carta, el portaveu de MÉS per Mallorca denuncia que “qualsevol discriminació és intolerable i inacceptable en un estat de dret, i encara ho és més si aquells que vulneren la llei són els funcionaris que l’han de fer complir”. A més, Ensenyat lamenta que “aquest tipus d’agressions malauradament van més enllà d’anècdotes puntuals” i que “s’han d’esclarir els fets per evitar que en un futur puguin repetir-se”.

El portaveu ecosoberanista recorda al seu escrit diferents articles de l’Estatut on s’especifica clarament que “La llengua catalana pròpia de les Illes Balears, té, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial i totes les persones tenen dret de conèixer-la i usar-la i ningú pot ser discriminat per causa de l’idioma. A la mateixa carta, Miquel Ensenyat també fa referència a la Llei orgànica 11/2007, de 22 d’octubre, reguladora dels drets i deures de la Guàrdia Civil, en la qual s’especifica que els membres del cos policial han d’actuar “amb absoluta neutralitat, respectant els principis d’imparcialitat i sense discriminar ningú”.
Tot amb l’objectiu d’esclarir els fets i evitar, a través de la reunió sol·licitada, que es tornin a produir més incidents de discriminació lingüística a les Illes Balears.
Paral·lelament, MÉS per Mallorca ha registrat una pregunta al Govern per a saber en quin estat es troba el decret de creació de l’oficina de defensa dels drets lingüístics. El senador Vicenç Vidal, també demanarà al Ministeri de l’Interior per aquest assumpte.

Són tendència