Connect with us

Comunitat

Europa obre un procediment d’infracció contra Espanya per no protegir adequadament la tórtora

La Comissió Europea obre un procediment d’infracció contra Espanya per no protegir adequadament la tórtora

És una de les espècies d’aus que està patint una minva poblacional més acusada

La Comissió Europea va aprovar l’any passat el Pla d’acció per la conservació de la tórtora, 2018-2028. En el pla s’estableixen set objectius, entre els quals destaquen per ordre d’importància la millora dels hàbitats de reproducció, l’eradicació de la caça il·legal, la gestió sostenible de la caça i la millora dels hàbitats a les zones de descans i hivernada.

Per aconseguir l’objectiu de l’aprofitament cinegètic sostenible, el Pla estableix una sèrie d’accions. La més immediata és la implementació d’una moratòria temporal fins que, sobre la base d’informació científica i cinegètica, es pugui establir un model d’aprofitament.

A Espanya la tórtora no es pot caçar a 4 Comunitats Autònomes: Astúries, Cantàbria, Canàries i, des del passat 15 de juliol, tampoc a la Comunitat Valenciana que aprovà recentment la moratòria.

El passat 25 de juliol, en el seu paquet mensual de decisions sobre procediments d’infracció, la Comissió Europea decidí emprendre mesures legals contra Espanya i França per incomplir les seves obligacions en virtut del dret comunitari pel que fa a les mesures de protecció de la tórtora europea.

Per la seva banda, el GOB ha reiterat novament la petició a la Direcció Insular de Caça per tal que s’assumeixi la responsabilitat de conservar aquesta espècie i, per tant, es modifiqui l’ordre de vedes per establir la moratòria en la seva caça.

El GOB ha reiterat la petició a la Direcció Insular de Caça peruqè sigui modificada l’ordre de vedes per establir la moratòria en la seva caça

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *