Connect with us

Comunitat

Més defensarà al Senat que les corregudes de toros deixin de ser patrimoni cultural

Vicenç Vidal considera que aquesta qualificació es tracta de “una ofensa cap a altres interessos culturals que tenen aquest reconeixement”

El senador de Més, Vicenç Vidal, advocarà en la Cambra Alta a favor que el govern de l’estat elimini la qualificació de patrimoni cultural immaterial per a les corregudes de toros i activitats taurines a Espanya.

Vidal ha assenyalat aquest dilluns en roda de premsa, que considera que aquesta qualificació es tracta de “una ofensa cap a altres interessos culturals que tenen aquest reconeixement”.

El senador del partit ecosoberanista també ha comentat que “si el maltractament animal és un delicte, per què els toros han de ser una excepció?”, i ha advertit que en cas que un toro sigui sacrificat en la correguda prevista per al 9 d’agost, a Palma, l’Executiu serà l’únic responsable de permetre la mort de l’animal.

Vidal demanarà explicacions sobre per què les comunitats no poden regular les corregudes de toros encara que l’administració autonòmica tingui competència en matèria de cultura.

A més preguntarà al govern espanyol si pretén adoptar mesures per a evitar el maltractament i la mort d’animals en espectacles i festejos, i demanarà si es compleix la normativa sobre transport boví de lídia des de la península fins a l’arxipèlag ja que “a Balears no es crien toros” destinats a aquesta activitat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *