Connect with us

Actualitat

Felanitx vol més control el dia de Sant Agustí: No es permetrà ni botellot ni música en la via pública

Felanitx vol més control el dia de Sant Agustí: No es permetrà ni botellot ni música en la via pública

El Consistori no vol que aquest any es repetesquin els incidents i actes incívics que deslluïren la celebració l’any passat

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha reconegut que establir un pla de seguretat especial amb motiu de les Festes de Sant Agustí va ser des del primer moment una de les prioritats del govern municipal format per PSIB-PSOE, El Pi i Bloc x Felanitx. L’equip de govern vol evitar que enguany es repetesquin els incidents, entre altres fets incívics, que van tenir lloc l’any passat i que deslluïren la celebració del patró del poble. En paraules del batle, “volem un Sant Agustí a on la gent pugui divertir-se, però d’una forma més controlada”. Aquest pla de seguretat que preveu el Consistori de Felanitx contempla la participació de més de 50 agents de la Policia Local, sense comptar els efectius que també mobilitzarà la Guàrdia Civil.

Felanitx vol evitar que enguany es repetesquin els incidents, entre altres fets incívics, que van tenir lloc l’any passat i que deslluïren la celebració del patró del poble.

El dispositiu contempla una zona habilitada al camp de futbol on puguin estacionar els autocars que vénen de fora poble i traslladen visitants a la festa. El mateix dia 28, i a partir de les 14 hores, només és permetrà l’accés al poble amb cotxe als residents. El ‘botellot‘ també queda completament prohibit i que preveu sancions de fins a 3.000 euros. Tampoc estarà permès organitzar actuacions musicals a la via pública. Els bars sí que podran muntar barres al carrer, si bé també tindran limitada l’amplada i amb un horari limitat: entre les 8,00 del matí i les 23,00 hores del vespre. Segons ha explicat la regidora de festes i joventut, Damiana Massutí, els tassons que serviran els bars hauran de ser necessàriament reutilitzables. Pel nucli urbà del poble hi haurà repartits fins a 54 banys portàtils, que seran netejats diverses vegades durant el dia. Es manté la prohibició estricta de venda d’alcohol a menors, un fet que també estarà molt controlat.

A la roda de premsa per donar a conèixer aquest paquet de mesures en matèria de seguretat, a més del batle, Jaume Monserrat i la regidora de Festes, Damiana Massutí, també hi han estat presents els membres del govern municipal, Miquel Lluís Mestre, Xisco Duarte i Joan Aznar.

Aquest pla de seguretat que preveu el Consistori de Felanitx contempla la participació de més de 50 agents de la Policia Local, sense comptar els efectius que també mobilitzarà la Guàrdia Civil

AQUEST ÉS EL PLA DE SEGURETAT

1. S’hi han sol·licitat tots els efectius policials possibles. Per tant pel dia de Sant Agustí es comptarà amb 50 policies locals (Felanitx, Inca, Santanyí, Campos) 10 persones de protecció civil i una desena de Guàrdies Civils. Aquests efectius vetllaran en tot moment per la seguretat de la ciutadania.
L’any passat les xifres varen ser similars, el pressupost destinat per aquest increment o cost extra en seguretat ronda els 18.000 euros.
Recordar que estem en nivell 4 d’alerta antiterrorista i l’entrada al municipi es col·locaran bol·lards.
Felanitx se suma a la campanya ‘NO i punt. De festa, Mallorca lliure d’agressions sexistes’ una campanya del Consell de Mallorca. Darrerament se’n parla molt de la problemàtica d’abusos i agressions sexuals cap a les dones a les festes més concorregudes. Felanitx no queda lliure d’episodis d’aquestes característiques, per tant els agents vetllaran per la seguretat de dones i homes, ja que ningú queda exclòs de patir, malauradament una agressió.

2. S’habilitarà una zona exclusiva per estacionar els autobusos i per descarregar persones. Per això s’instarà a les empreses de transport a complir rigorosament aquesta única aturada situada a l’aparcament del camp de futbol.

3. L’entrada al poble quedarà restringida a partir de les dues del migdia. Només podran accedir-hi en vehicle privat els residents.

4. Es prohibeix el botellot durant les festes de Sant Agustí. S’ha modificat la normativa sobre el consum de begudes alcohòliques en la via pública per a evitar els greus problemes que va patir la ciutat l’any passat la localitat. És el primer any en què es compta amb aquesta normativa després de la seva aprovació el passat mes d’abril.
S’ha fet especial esment als locals que queda totalment prohibida la venda d’alcohol a menors, fent incidència que és aquest el col·lectiu que crea més problemàtica i té un comportament incívic.

5. S’imposaran sancions a les persones que facin botellot, qui tengui un comportament incívic, malmeni el mobiliari urbà o faci les necessitats fisiològiques al carrer per un import màxim de 3.000 euros.

6. No s’autoritzaran actuacions musicals ni concerts a la via pública.

7. Podran muntar barres els establiments que ho sol·licitin prèviament.
S’instal·laran davant la seva façana amb una amplada màxima i el local es comprometrà a tenir l’establiment obert. Les sol·licituds per ocupació de via publica, s’han de presentar com data màxima el 2 d’agost.
L’horari que s’estableix d’obertura pels locals serà de 10 h a 23 h, si no es compleix, es prendran les mesures necessàries.

8. Per tal de reduir en residus, és recomana l’ús de tassons reutilitzables a tots els locals que demanin autorització per ocupar la via pública.

9. Fent cas de les queixes dels ciutadans de Felanitx. L’Ajuntament distribuirà 54 banys portàtils per tot el municipi. Aquests punts tindran un servei de neteja constant durant les hores més fortes. Per aquest servei el consistori destina 6.000 euros.

10. L’ajuntament facilitarà a tots els establiments uns cartells informatius que obligatòriament hauran d’estar visibles, on es remarcaran les sancions per embrutar el poble, els tassons reutilitzables, la prohibició de venda d’alcohol a menors i les intoleràncies alimentàries.

Amb totes aquestes mesures, l’Ajuntament de Felanitx, espera acabar amb l’efecte crida, i la massificació d’aquestes festes. A fi de preservar-les, i que els felanitxers i felanitxeres tornin a sentir-se-les seves. Per això, el consistori demana la màxima col·laboració ciutadana per evitar incidents.

Són tendència