Connect with us

Vist a les xarxes

Pedro Sánchez perd també la segona votació d’investidura

Pedro Sánchez perd també la segona votació d'investidura

124 vots a favor, 155 vots en contra i 67 abstencions

La segona votació d’investidura d’aquest dijous ha estat marcada per la ruptura de les negociacions entre el PSOE i Podemos, que ha votat abstenció en la segona votació fracassada.

La presidenta del Congrès, Meritxell Batet, comunicarà aquest divendres al rei que la investidura de Pedro Sánchez ha estat fallida. A partir d’aquest moment, el monarca decidirà si decideix obrir una nova ronda de consultes amb els partits o els deixa temps perquè continuïn  negociant.

Aquesta és la intenció de Podemos, que diu que intentarà salvar la investidura les properes setmanes i que es tanqui un govern d’esquerres amb el PSOE. L’entorn del partit de Pablo Iglesias assegura que intentaran esforçar-se per evitar que es vagi a eleccions. Diuen que hi ha marge de sobres fins a finals de setembre.

Els socialistes, però, estan païnt encara el desenllaç de la segona votació d’investidura. Alguns diputats socialistes han criticat la frivolitat amb la qual ha actuat Podemos. La jornada ha deixat moltes ferides obertes.

Són tendència